Szenzációs győzelemmel kezdett kézicsapatunk

A DEAC egy másodperccel a vége előtt szerezte meg a mindent eldöntő találatot a Mezőkövesd elleni mérkőzésen. A meccs hőse a 16 éves Zalai Balázs lett.

Bár a kézilabda NB I/B-s bajnokság a harmadik fordulónál tart, a DEAC mégis az első mérkőzésére készült az idei kiírásban. Csapatunkban korábban koronavírus-gyanús esetek voltak, ezért a Hatvan és a Balassagyarmat elleni meccset el kellett halasztani, de még edzeni sem tudott együttesünk. Csak pénteken álltak ismét munkába a mieink, és ma egy olyan ellenfelet fogadtak, akik tavaly még az élvonalban szerepeltek, ráadásul az eddigi két bajnokijukat lejátszhatták: Ózdon ikszeltek, majd hazai pályán nyertek a Hatvan ellen.

Nem voltak tehát túl jók az előjelek, mégis kiegyenlített küzdelem folyt a pályán. A kövesdiek csak szabálytalanul tudták megállítani a támadásainkat, ennek köszönhetően sorra dobhattuk a heteseket. Egy idő után azonban kisebb hullámvölgybe került csapatunk, kimaradtak a büntetők, és emellett is sok pontatlanság jellemezte a játékunkat, amit az ellenfél kihasznált és egyre nagyobb előnyre tett szert.

Négygólos hátránnyal kezdtük a második játékrészt. Ezúttal azonban sokkal koncentráltabban játszottunk, a befejezések is jobban sikerültek és szép lassan csökkenni kezdett a különbség. Többször egy góllal megközelítettük az ellenfelet, de csak a 48. percben egyenlítettünk először. Tapadtunk a Mezőkövesdre, ám a vezetést nem sikerült átvennünk.

Rendkívül izgalmasan alakult a hajrá, mert egy perccel a vége előtt egyenlő volt az állás és a mieink támadhattak. Peregtek a másodpercek. Az első lövési kísérlet nem sikerült, a kipattanóra azonban lecsapott a 16 éves Zalai Balázs, aki nem hibázott és élete első felnőtt tétmérkőzésén megszerezte az első gólját, amivel a DEAC megnyerte a találkozót!

A DEAC vezetőedzője, Bíró Imre betegség miatt nem tudott a helyszínen lenni, helyette a másodedző, Szabó Csaba értékelt.

Az biztos, lélekben Bíró Imre itt volt velünk és segített, hogy a végén sikerüljön megszereznünk a győzelmet – mondta Szabó Csaba. – A mérkőzés előtt nagyon féltem, mert bár az ellenfelet jól ismertük, de a saját játékunkkal nem voltam tisztában a sok kihagyás miatt. Nagyon jól védekeztünk és az első félidő utolsó tíz percén kívül taktikusan támadtunk. Volt egy kis vesszőfutásunk, ami eredményezte a négygólos hátrányt, de ezt megbeszéltünk, tudtunk változtatni. Mindenki közösen akarta a sikert, a DEAC-szív vitte előre a fiúkat, akik egy percig sem adták fel. Csodálatos csapatunk van!

Kézilabda NB I/B, 3. forduló
DEAC–Mezőkövesdi KC 25-24 (10-14)

DESOK, 400 néző. Vezette: Héjja, Kónya.
DEAC: Kőrizs – Mórucz, Bíró, Leiter, Hornyák B. (7), Pál G. (4), Hornyák Z., Mezei (2), Dobos (2), István P. (7), Illés (2), Mándi, Vécsei, Zalai (1), Kathi.

Kiállítások: 2, ill. 4 perc
Hétméteresek: 8/5, ill. 3/3

FOTÓK A MÉRKŐZÉSRŐL

Fotók: Kovács Anikó