Szép hazai búcsú

A szezon utolsó DESOK-ban rendezett mérkőzésén tizenháromgólos győzelmet aratott a DEAC a Pécs felett. Egyúttal matematikailag is biztossá vált, hogy a csapatunk kiesett a másodosztályból.

A 2021-22-es bajnoki idény utolsó hazai mérkőzését játszották a DEAC kézilabdázói az NB I/B alsóházában. Az ellenfél a sereghajtó Pécs volt, amely ellen nagyon rosszul kezdtünk, hiszen négy perc után már 3-0-ra vezettek a vendégek. Gyorsan felálltunk, fordítottunk és innentől már nem engedtük ki a kezünkből a találkozót.

Az első félidőt tizenkétgólos előnnyel zártuk, és a szünet után sem adtuk alább. Nagy volt a különbség a két gárda között, végül 39-26-os DEAC-győzelemmel zárult az összecsapás.

Még egy forduló van hátra: jövő héten Komáromban zárjuk a szezont. Mivel a Győr nyert a Pick Szeged U21 otthonában, így biztossá vált, hogy együttesünk nem éri el az osztályozós helyet, és kiesett az NB I/B-ből.

NB I/B, 9. forduló
DEAC–Pécsi VSE 39-26 (21-9)

DESOK. Vezette: Bába, Horváth.
DEAC: Boros, Mándi, Maródi – Hornyák 1, Mucza 2, Mórucz 1, Péter D. 6, Illés 2, Kathi 3, Szolnoki 2, Bakó, Pethő 6, Dobos 5, Tóth M. 9, Király 1, István P. 1.

Kiállítások: 2, ill. 14 perc
Hétméteresek: 4/5, ill. 3/4