Szombaton végre pályán a DEAC kézicsapata is

Együttesünk megkezdi szereplését az NB I/B-s bajnokságban. Az ellenfél a jó játékerőt képviselő Mezőkövesd lesz a DESOK-ban.

A DEAC férfi kézilabdacsapata az első két fordulóban nem tudott pályára lépni a másodosztályú bajnokságban, mivel csapatunkban többen betegséggel bajlódtak. A Hatvani KSZSE és a Balassagyarmati Kábel SE elleni mérkőzést el kellett halasztani, ezt a két találkozót később játssza le együttesünk.

Szombaton azonban végre pályára léphetnek a fekete-fehérek, akikre nem vár könnyű mérkőzés, hiszen az ellenfél az erős játékoskerettel rendelkező Mezőkövesdi KC lesz. A borsodiak az előző szezonban még az élvonalban szerepeltek, ám idén anyagi okok miatt nem vállalták az indulást a legjobbak között. Mindenképpen az NB I/B-s bajnokság esélyesei, és – velünk ellentétben – le tudták játszani az első két bajnokijukat: először döntetlent értek el Ózdon, majd hazai pályán nyertek a legutóbbi kiírásban a dobogóért harcoló Hatvani KSZSE ellen.

A DEAC számára mindenképpen hátrányt jelent, hogy el kellett halasztani az első két mérkőzést, ráadásul az edzések is félbeszakadtak, csak múlt hét péntek óta tud ismét együtt készülni a csapat. Hiányzó így is lesz: Pethő Ákos és Mucza Norbert nagy valószínűséggel nem játszhat hétvégén. A keret egyben maradt, és van néhány új játékos is, erről részletesebben itt írtunk.

Bíró Imre vezetőedző a szombati ellenfelet masszív csapatnak tartja, amely jól megszervezi a védekezést, majd gyors támadásokat indít.

Bár tavaly óta változott a keretük, de jelenleg is több olyan játékosuk van, aki tavaly az élvonalban is szerepelt – fogalmazott a DEAC szakvezetője. – Masszív, szervezett gárda a Mezőkövesd. Védekezésben nagyon nem lépegetnek ki, rábízzák a kapusra a felületeket, sávokat. Amikor van lehetőség, gyors indítással megjátsszák a társakat, illetve csapatszinten is sor kerül egy-egy gyors ellentámadásra. Utána türelmesen játszanak, amit csinálnak, elég céltudatosan teszik.”

A DEAC-Mezőkövesd mérkőzést szombaton 18 órától rendezik a DESOK-ban. Jegyeket a helyszínen lehet vásárolni, a felnőtt belépő ára 1000, míg a diák/hallgató/nyugdíjas jegy 500 forintba kerül majd.

Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a maszk használata kötelező a mérkőzésen!

Férfi kézilabda NB I/B, 3. forduló
DEAC–Mezőkövesdi KC
szombat 18.00, DESOK