Szoros meccsen maradtunk alul

A Debreceni Egyetem alakulata egy pillanatra sem adta fel a küzdelmet, ennek ellenére nem tudott pontot szerezni.

A DEAC férfi kézilabdacsapata szombat este a Szigetszentmiklós csarnokában vizitált. Mándi Norbert vezetőedző nem számított könnyű mérkőzésre, mivel a hazaiaknál több olyan játékos is akad, aki élvonalbeli tapasztalattal rendelkezik.

A találkozó első gólját a hazaiak szerezték, amire mi egy 3-0-s szériával válaszoltunk, így a negyedik perc elején 1-3 szerepelt az eredményjelzőn. Ezt követően is sokáig mi vezettünk, a 19. minutumban Kiss Axel újabb hétméterest értékesített, ezzel 9-12-re módosult az állás. Aztán jött egy hosszabb gólcsendünk, amit megbüntetett ellenfelünk (15-13). A szünet előtt néhány másodperccel Szabó Bence lövését nem tudta védeni Boros Tamás, ezzel a szigetszentmiklósiak mehettek minimális fórral az öltözőbe (17-16).

A második játékrész elején kedvezőbb pozícióban voltunk (17-19), majd a házigazda fordított. A folytatásban igyekeztük eltüntetni a hátrányunkat, de nem jártunk sikerrel. Az 56. percben Spacsek találatát követően úgy festett, hogy megpecsételődött a sorsunk (28-24). A hátralévő időben sem “dobtuk be a törölközőt”, ám a pontszerzés nem jött össze. Azt hozzá kell tenni, hogy a hajrában azért akadtak vitatható bírói ítéletek, amelyek minket sújtottak.

– Büszke vagyok a csapatomra, mivel küzdött, hajtott egy igen erős kerettel rendelkező Szigetszentmiklós ellen – értékelt röviden a lefújást követően Mándi Norbert vezetőedző.

NB I/B 11. forduló
Szigetszentmiklósi KSK-DEAC 29-27 (17-16)
SZKSK Kézilabda Csarnok, vezette: Kovács Tibor, Mándli Balázs.
A DEAC összeállítása: Boros, Maródi – Hornyák, Mucza, Kiss R. 5, Mórucz, Fülöp, Illés 2, Kathi 1, Szolnoki, Kiss A. 9 (6), Pethő 2, Kerezsi 1, Dobos 2, Tóth M. 1, István 4. Vezetőedző: Mándi Norbert.
Kiállítások: 14 ill. 14 perc.
Hétméteresek: 7/4 ill. 8/6.