Szoros vereség a Ligakupában

Kétgólos vereséget szenvedett a DEAC kézilabdacsapata az élvonalbeli Eger ellen a Ligakupa D-csoportjában. A két csapat holnap ismét megmérkőzik egymással.

NB I-es együttest fogadatott ma délután a DEAC kézilabdacsapata a DESOK-ban, ugyanis az Eger volt az ellenfél a Ligakupa D-csoportjában. Pál Gergely révén mi szereztünk vezetést, majd a fiatal Tóth Máté góljával növeltük az előnyünket. Ezt követően zsinórban három találatot szereztek a vendégek, de sikerült fordítanunk, és innentől a szünetig szinte végig vezettünk.

A pihenő után a mienk továbbra is szervezetten játszottak, négygólos előnyre tettek szert. Jött azonban a kritikus utolsó negyedóra, és kezdtek felzárkózni a Heves megyeiek, majd a vezetést is átvették. Továbbra sem adtuk fel, nyílt volt a mérkőzés, az iramra sem lehetett panasz. Mindkét oldalon potyogtak a gólok, a védekezésre már kevesebb energiát fordítottak a csapatok. Végül a vendégek örülhettek, miután 30-28-ra megnyerték a találkozót.

A végére ugyan elfáradtunk, de dicséretes, hogy a meccs nagy részében felülmúltuk a legjobbjaival érkező Egert, és csak kicsi hiányzott a bravúrhoz. A két csapat szombaton 11 órakor a Kemény Ferenc Sportcsarnokban ismét összecsap egymással.

Ligakupa, D-csoport
DEAC-Eger 28-30 (15-12)

DESOK. Vezette: Altmár, Horváth M.
DEAC: Mándi, Maródi – Horányák, Mucza 5, Mezei 2, Bíró 2, Mórucz, Leiter, Pál G. 3, Vécsei, Illés 4 (3), Pethő 7 (1), Péter D. 1, Tóth M. 4, Szolnoki, Füzesi

Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/5, ill. 3/3

A teljes meccs felvétele:

Fotók: Papp Attila