U14: cél a felsőház

Pethő Ákos elégedett a gyerekek teljesítményével.

A DEAC U14-es korosztálya szépen teljesített a 2022-2023-as szezon első felében, ennek köszönhetően a második helyről várja a tavaszi folytatást. A csapatnak sikerült előre lépni a tavalyi évhez képest, az edzésszám pedig megfelelő ahhoz, hogy a játékosok hétről-hétre fejlődhessenek.

Elégedett vagyok a srácok támadójátékával – kezdte az U14-es csapat edzője, Pethő Ákos, – ami a lőtt gólok számában is megmutatkozik (ezen a téren a legeredményesebb csapat vagyunk a bajnokságban), viszont ebben is van még hová fejlődnünk, labdabiztosabbá és pontosabbá kell válnunk, valamint a kombinatív játékban is tudunk még előrébb lépni. A védekezésünk akkor különösen jó, ha csapat eléri azt a hőfokot, amin egy mérkőzést játszani kell, hiszen ez nagy százalékban az akaraton múlik. Ehhez minden edzésen és mérkőzésen arra kell törekedniük a fiúknak, hogy a maximumot hozzák ki magukból, és tudatosuljon bennük: a kemény munkának lesz eredménye. A cél az U14-es csapattal a felsőházba jutás, ami utána ránk vár, az már örömjáték. Amit viszont elvárok a gyerekektől, hogy minél többet hozzanak ki maguktól és célokat tűzzenek ki maguk elé. Megvan a potenciál a srácokban, hogy igazán jók lehessenek, első osztályú korosztályos bajnokságokban játszhassanak és egyesek akár oda kerülhessenek az utánpótlás válogatottak környékére is a jövőben. Ebben a félévben az volt a jellemző, hogy folyamatosan magas edzéslétszámmal tudtunk dolgozni. Szintén nagy előrelépés, és kifejezetten örülünk, hogy a srácok szeretnek edzésre járni. Továbbá az első csapat mérkőzéseire is sokan kijárnak a szüleikkel együtt, ami szintén nagy boldogság és büszkeség számomra, köszönjük nekik a támogatást, amit tőlük kapunk, és ezt mondhatom az egész felnőttgárda nevében. Kellemes ünnepeket szeretnénk kívánni a srácoknak, köszönjük szépen az egész féléves munkájukat! – tette hozzá Pethő Ákos.

Borítókép: a DEAC U14-es kézilabdacsapata. Felső sor: Kádár Kristóf, Kovács Lajos, Kiss József, Horváth Máté, Al-Rubaye Zakaria, Deli Márton, Pethő Ákos edző. Alsó sor: Végvári Ferenc, Krizsán Gábor, Botos Norbert, Rézsó Mátyás, Pacsura Dominik, Varga Gergő.