Újabb lépést tehetünk előre

Csütörtökön a Vecsési SE gárdáját fogadja a Debreceni Egyetem kézilabdacsapata az NB I/B-ben. A sérülésből felépült István Péter szerint egyik csapatot sem szabad félvállról venni.

A DEAC–Vecsés kézilabda-mérkőzést eredetileg még ősszel, a 9. fordulóban rendezték volna, ám koronavírusos megbetegedések miatt a két csapat akkor a halasztás mellett döntött. A találkozót holnap 19 órakor pótolják a felek.

A DEAC hétvégén egy Nyíregyháza elleni győzelemmel hangolt a találkozóra, míg a vecsésiek nagy meglepetésre Mezőkövesdről hozták el mind a két pontot (ez volt az első bajnoki sikerük 2021-ben). A Pest megyeiek így is kieső helyen állnak 9 ponttal, míg a mieink jelenleg a hetedikek 12 egységgel. Egy újabb győzelemmel két helyet is előrébb lehetne lépni, hiszen a mezőny nagyon sűrű.

A már említett hétvégi bajnokinkon tért vissza a pályára István Péter, aki még tavaly októberben, a Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-mérkőzésen szenvedett súlyos sérülést: elszakadt az oldalszalagja és a térdkalácsa is elmozdult a helyéről.

Már nagyon vártam, hogy ismét játszhassak. Hamarabb terveztem a visszatérést, egy kicsit elhúzódott a rehabilitáció, de most már rendben vagyok, a mérkőzésen szerencsére nem éreztem, hogy hosszabb kihagyás van mögöttem, a térdem is jól bírta a terhelést – mondta a beállós, aki beszélt a csütörtöki bajnokiról is. – Minden meccsünk nehéz, igaz lesz ez a Vecsés ellen is. Legutóbb Mezőkövesden nyertek, igaz, az ellenfelüknél sok volt a hiányzó, de a megszerzett két pont is jelzi, hogy egyik csapatot sem szabad félvállról venni. Nekünk hazai pályán mindenképpen nyerni kell, ha bent szeretnénk maradni, így is készültünk egész héten” – hangsúlyozta István Péter.

NB I/B, 9. fordulóból elhalasztott mérkőzés
DEAC–Vecsési SE
csütörtök 19.00, DESOK