Váratlan fejlemény: mégis az NB I/B-ben indul a DEAC kézilabdacsapata!

A Magyar Kézilabda Szövetség felkérte klubunkat, hogy lépjen a visszalépő Orosháza helyére.

Az előző szezon végén a szurkolók szomorúan vették tudomásul, hogy a DEAC kézilabdázói kiestek az NB I/B-ből, és a sportág egyetlen felnőtt férfi debreceni együttese a következő szezont a harmadosztályban kezdi. Csapatunk játékosai, valamint a szakmai stáb tagjai is elfogadták a tényt, így azzal a céllal vágtak volna neki az új szezonnak, hogy rögtön kiharcolják a visszajutást.

A napokban azonban váratlan fejlemény történt, ugyanis az Orosháza jelezte, hogy anyagi gondok miatt nem tudja vállalni a másodosztályt, a szövetség pedig felkérte a DEAC-ot, lépjen a Békés megyeiek helyére. Klubunk azonnal beadta a nevezést, amit az MKSZ el is fogadott, így már biztos: a DEAC a következő szezont az átalakult, és ezáltal jelentősen megerősödött, 16 csapatból álló egycsoportos NB I/B-ben kezdi.

A másodosztály mezőnye: DEAC, BFKA-Balatonfüred, BFKA-Veszprém, Békési FKC, Eger, Kecskeméti TE, Ajka, Ózd, Pick Szeged U21, PLER-Budapest, Salgótarjáni SKC, Százhalombattai KE, Győr, Szigetszentmiklós, Tatai AC, Vecsés SE.