Vasárnap újabb bajnoki

Ezúttal is egy elhalasztott mérkőzést pótol a DEAC kézilabdacsapata. Mucza Norbert szerint a támadójátékon sok múlik majd.

Vasárnap 18 órakor a Balassagyarmati Kábel SE együttesét fogadja a DEAC az NB I/B-s kézilabda-bajnokságban. A legutóbbi, Békés elleni mérkőzéshez hasonlóan ezt a találkozót is eredetileg ősszel, még a második fordulóban rendezték volna, ám a két együttes akkor a halasztás mellett döntött.

Ellenfelünk – hozzánk hasonlóan – öt bajnoki mérkőzést tudott eddig lejátszani a 2020-2021-es szezonban, mérlege két győzelem, egy döntetlen, két vereség, és ezzel jelenleg a 9. helyen áll. Mindössze egy ponttal gyűjtött többet a DEAC-nál, így egy esetleges sikerrel megelőznénk a Nógrád megyei riválisunkat.

A közel egy héttel ezelőtti mérkőzésünk – amely egyben az idei első bajnokink volt – nem jól alakult számunkra, ugyanis a Békés elvitte mind a két pontot. Mucza Norbert szerint ezúttal jobban kell figyelni a támadójátékunkra.

Nagyon szerettünk volna nyerni a Békés ellen, de sajnos az akarás kevésnek bizonyult, ezen a meccsen ellenfelünk felülmúlt minket – fogalmazott a DEAC átlövője. – A játék sok részében kell még fejlődnünk, hogy sikerrel vegyük a meccseket, de messze van a vége, tudunk javítani, remélhetőleg már most vasárnap, a Balassagyarmat ellen is. Jó játékosok alkotják a keretüket, egy kellemetlen csapat, amely ellen nem könnyű játszani, de hazai pályán nem is lehet más célunk, mint a győzelem. Ehhez javítanunk kell a támadójátékunkon, meg kell próbálnunk gyors indításból vagy lerohanásból minél több gólt szerezni, ezáltal megakadályozzuk, hogy felállt fallal találjuk szemben magunkat. Véleményem szerint legutóbb a védekezésünk hellyel-közzel rendben volt, de ha még stabilabbak leszünk, az csak előrébb vihet minket” –  hangsúlyozta Mucza Norbert.

NB I/B, 2. forduló
DEAC–Balassagyarmati Kábel SE
vasárnap 18.00, DESOK