Vecsésen is a győzelem a cél

Pénteken a jelenleg sereghajtó Vecsés otthonában vívnak bajnoki mérkőzést a Debreceni Egyetem kézilabdázói az NB I/B-ben.

A DEAC legutóbb magabiztos, négygólos győzelmet aratott a Mezőkövesd felett, amely remélhetőleg nagy löketet ad csapatunknak a további eredményes szerepléshez. Azon a találkozón a csapat legeredményesebb játékosa Pethő Ákos volt.

Úgy gondolom, hogy az előző mérkőzésünkre a csapat nagyon összeszedte magát, tudtuk, hogy nem könnyű a helyzetünk és ez plusz motivációt adott mindenkinek. Abban is biztosak voltunk, hogy ha most nem indulunk el fölfelé, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerülhetünk a bajnokság további menetét tekintve” – nyilatkozta Pethő Ákos.

A Pest megyeiek a tabella utolsó helyét foglalják el, azonban nem szabad alábecsülni játékukat.

“A Vecsés nem egy rossz erőből álló gárda, a tavalyi évhez képest azért jelentősen átalakultak, de úgy gondolom, hogy voltak meglepetés eredményeik és nagy csapatok elleni pontszerzéseik is. Ebben a bajnokságban elmondhatjuk, mindenki ellen úgy tervezünk pályára lépni, hogy meg szeretnénk nyerni a mérkőzést, a Vecsés gárdájával szemben egyaránt. A Mezőkövesd elleni siker igazából úgy ér bármit is, ha most a Vecsés otthonában szintén nyerni tudunk. Mindenképpen győzni megyünk oda, és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy sikerrel zárjuk a mérkőzést.”

Pethő Ákos korábban komolyabb sérüléssel bajlódott, azonban a Mezőkövesd elleni eredményes játékát tekintve sikerült teljesen formába rázódnia.

Nagyon sok munkát tettünk bele a gyógytornászokkal és a fizioterapeutával, hogy minél hamarabb visszatérhessek a pályára, ezáltal sikerült is kicsivel korábban visszatérni. A mai napig érzek még valamilyen szinten egy kis fájdalmat, de ez már nem akadályoz a pályán, és bízom benne, hogy ez így is fog maradni” – zárta gondolatait a DEAC játékosa.

NB I/B 9.forduló
Vecsési SE – DEAC
péntek 18:30, Üllő Városi Sportcsarnok

Süvöltős Bettina