Vereséggel zártunk

A Debreceni Egyetem kézilabdacsapata Mezőkövesden játszotta utolsó mérkőzését az NB I/B 2020-2021-es szezonjában. Kérdés, valóban az utolsó volt-e, mivel a nyolcadik helyről nem sikerült elkerülni, és elképzelhető, hogy osztályozót vár a mienkre.

Igen nehéz feladat előtt állt csapatunk, hiszen a szezon utolsó bajnoki mérkőzését az erős játékoskerettel rendelkező Mezőkövesd otthonában vívta. Ellenfelünk számára már nem volt tétje a találkozónak, hiszen biztossá vált, hogy a negyedik helyen végez. A DEAC ugyanakkor azért harcolt, hogy elkerüljön az osztályozót jelentő nyolcadik pozíciótól. Ősszel már legyőztük a borsodiakat a DESOK-ban, és az idény során amúgy is több, erősebbnek vélt csapat felett sikerült diadalmaskodnunk, így joggal bízhattunk abban, hogy ezúttal is sikerül egy bravúros eredményt elérni.

Az első félidő nagy küzdelmet hozott, az állás végig szoros volt. A 11. percben sikerült kétgólos előnyre szert tennünk, de hamar fordítottak a hazaiak. Később visszavettük a vezetést, sőt növeltük is, és hárommal mentünk a szünetre.

A folytatásban egészen az 52. percig tartottuk magunkat, utána a végét ismét nem bírtuk, és a Mezőkövesd 33-30-as győzelmet aratott.

Ezzel eldőlt, hogy a nyolcadik helyen fejeztük be a bajnokságot. Ez elvileg osztályozót jelent, ám a hírek szerint a harmadosztályban vannak olyan klubok, amelyek jelezték, nem vállalják az NB I/B-t, így még az is előfordulhat, hogy nem kell mérkőzést játszanunk a bennmaradásért. Ez azonban csak a következő napokban dől el.

NB I/B, 14. fordulóból elhalasztott mérkőzés
Mezőkövesdi KC–DEAC 33-30 (14-17)

Városi Sportcsarnok Mezőkövesd. Vezette: Réti, Szedmák.
DEAC: Mándi – Gidai 1, Pál G. 4, Hornyák B., István P. 6, Pethő 11, Illés 4; Kőrizs, Maródi, Hornyák Z., Mucza 2, Bíró Á., Mórucz, Kathi, Dobos 1, Tóth M. 1

Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 6/8, ill. 4/6