Zalai Balázs: Fel sem fogtam, mi történt

Bár edzőmeccseken már szerepelt a felnőttcsapatban, de tétmérkőzésen először játszhatott a DEAC tehetsége, a mindössze 16 éves Zalai Balázs.

A fiatal jobbszélső szombaton a Mezőkövesd elleni bajnokin mutatkozott be az NB I/B-ben. Egyetlen gólt szerzett, ám az sorsdöntőnek bizonyult: az utolsó másodpercben, döntetlen állásnál elsült a keze, a labda a hálóban kötött ki, ennek köszönhetően a csapat 25-24-re megnyerte a találkozót. A lefújás után érthetően hatalmas volt az öröm és az ünneplés a pályán.

Ez a bajnoki teljes más volt számomra, mint egy edzőmeccs, hiszen azt nem tudtam figyelmen kívül hagyni, hogy nagy tétért játszunk. Nem tagadom, amikor pályára léptem, remegett a lábam és a kezem, nagyon izgultam. Idővel kezdtem megnyugodni, de szoros volt a meccs, emiatt a nyomás továbbra is rajtam volt – nyilatkozta Zalai Balázs, aki a sorsdöntő góljáról is beszélt. – Csak az volt a fejemben, hogy be kell lőni. Ilyenkor nincs semmi taktika, csak el kell vállalni. A gólom után fel sem fogtam, mi történt. Nagyon boldog vagyok, hogy jól sikerült a lövés, semmihez sem fogható ez az érzés.”

A DEAC tehát győzelemmel kezdte a bajnokságot. Annak ellenére, hogy a felkészülés nem ment zökkenőmentesen, az esélyesebbnek vélt Mezőkövesd ellen remek teljesítményt nyújtott a csapat.

Volt egy kisebb hullámvölgy, amikor az ellenfélnek sikerült elmennie néggyel. A szünetben megbeszéltük, hogy ez így nem jó, változtatnunk kell! A második félidőben szép lassan felkapaszkodtunk, ezúttal jól sikerültek azok a megoldások, amelyek korábban nem jöttek össze. A küzdeni akarás, az összetartás és a szív vezette győzelemre a csapatot” – tette hozzá Zalai Balázs.