A Bundesligából erősít a DEAC

Shaquille Hines személyében megtalálta negyedik idegenlégiósát is a DEAC kosárlabdacsapata. Az elsősorban négyes poszton bevethető 27 éves amerikai a Texas-RGV Vaqueros együttesében töltötte egyetemi éveit, ahol végzősként 13.8 pontot, 5.5 lepattanót és 2.7 gólpasszt átlagolt. A 201 centis játékos ugyan nem kelt el az NBA játékosbörzéjén, de az Oklahoma City Thunder nyári ligás csapatában három éve pályára léphetett. Profi karrierjét Svédországban, a Boras Basket csapatában kezdte meg, majd a görög Koroivos Amaliadas-hoz került. Ezt követően igazolt a német első osztályba, ahol a Lowen Braunschweig gárdájában szerepelt, majd bajnokságon belül váltott, s a mögöttünk álló csonka szezonban a Fraport Skyliners gárdáját erősítette.

Stefan Moody, Djordje Drenovac és a Carlton Guyton után Hines a Debreceni Egyetem gárdájának negyedik idegenlégiósa, a többiekhez hasonlóan ő is egy éves szerződést írt alá.

Az erőcsatárnak több kiemelkedő mérkőzése is volt az elmúlt években, az egyik legemlékezetesebb talán a Bayern München elleni 20 pontja: