A címvédő ellen folytathatja sorozatát a DEAC

Szombaton 18 órától a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely gárdáját fogadja a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A forduló rangadóját a Debrecen Televízió élőben közvetíti.

Az alapszakasz második felében elképesztő formába lendült Kovács Adrián együttese, sorozatban megnyert hét bajnokijuknak köszönhetően már a tabella harmadik helyén állnak. A közvetlen rivális Szeged legyőzése után Fehérvárról is elhozták a bajnoki pontokat, így már reális esélyük van arra, hogy pályaelőnyből kezdjék meg a rájátszást. -Nagyon fontos volt számunkra az Alba elleni győzelem, hiszen egy közvetlen riválist sikerült idegenben két vállra fektetnünk, aminek köszönhetően helyetcseréltünk a tabellán. Nem sikerült mindent végrehajtani, amit szerettünk volna, hiszen nem tudtuk őket kevés ponton tartani, de szerencsére a végjátékban élesek maradtunk és jó döntéseket hoztunk. A csapatnál mindenki tudja, hogy ez a győzelem, és ez a sorozat, amiben most vagyunk csak akkor ér valamit, ha úgy sikerül zárni az alapszakaszt, ahogyan azt elterveztük a szezon elején. Van még három meccsünk, szeretnénk megtartani a harmadik helyet. -vélekedett az alapszkasz hajrájáról Kovács Adrián.

A Falco a cívisvárosiakhoz hasonlóan nagyszerű sorozatot tudhat a háta mögött tavasszal, ugyanakkor hiába nyertek hat meccset egymás után, az Atomerőmű ellen szerdán nemvárt vereséget szenvedtek hazai pályán, így visszacsúsztak a dobogó második fokára. -A Paks ellen nagyon sok kidolgozott, üres helyzetet hibázott a Falco, szemmel láthatóan jóval fásultabban kosárlabdáztak a megszokottnál, ami a válogatottjaik fáradtságának és a kisebb sérüléseknek betudható. Azt is kell ugyanakkor látni, hogy az ASE nagyon jól és hatékonyan játszott, melyekből érdemes nekünk is levonnunk a következtetéseket. A hétközi vereség kijavítása biztosan egy plusz motivációt ad majd számukra, viszont nekünk csak saját magunkkal kell foglalkoznunk, és ha fegyelmezetten kosárlabdázunk, akkor hazai pályán meg lesz az esélyünk, hogy legyőzzük őket. -folytatta a debreceni szakember.

A hétközi fordulóban elszenvedett vereség ellenére a szombathelyiek továbbra is a bajnokság egyik legnagyobb esélyesei, melyhez a játékoskeretük teljes mértékben alkalmas is. A négy válogatottjuk – Perl, Váradi, Benke és Keller- mellett tapasztalt légiósaik vannak, bár szerdán sérülés miatt nem lépett pályára egyik legjobbjuk, Evan Bruinsma. -Nem szabad hagyni futni őket, és a második esélyeiket is limitálnunk kell, meg kell próbálnunk elvenni ezeket az extra pontokat tőlük. Kiemelkedő képességű játékosaik vannak, így ezúttal még inkább fókuszban lesz az egyéni védekezés. Vannak kisebb sérültjeik, és a magyar játékosaik most elég nagy terhelést kaptak, de ettől függetlenül erős és mély a keretük, úgyhogy nagyon nehéz mérkőzésre számítok. -zárta szavait a DEAC vezetőedzője.