A legjobb formában lévő gárdához utazunk

Újabb rendkívül nehéz feladat elé néz a DEAC-Tungsram csapata: Tóth Ádámék szombat este 19 órakor a zsinórban nyolc győzelemnél tartó Sopron KC otthonában lépnek pályára a Tippmix Férfi NBI/A csoport tizennyolcadik fordulójában.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, öt egymást követő bajnoki siker után az előző fordulóban a Szolnoki Olajbányász megszakította a fehér-feketék sikerszériáját. Most a mieinken a sor, hogy megpróbáljanak véget vetni egy impozáns sorozatnak: Jorgosz Vovorasz legénysége a hetek óta megállíthatatlannak tűnő Sopron KC alakulatához látogat szombaton.

A kék-fehérek Braniszlav Dzunics vezetésével vágtak neki a 2021-22-es idénynek, azonban kilenc kör után mindössze a tizenkettedik helyen szerénykedtek, így a klub novemberben az edzőváltás mellett döntött. A csere valósággal csodát tett az SKC-val, ugyanis az „Ördögök” a visszatérő Kosztasz Flevarakisz irányítása alatt még nem veszítettek mérkőzést. Teyvon Myers-ék jelenleg nyolcból nyolcnál tartanak, legutóbb a címvédő Falco-t verték saját közönségük előtt, tizenhárom pontos hátrányból fordítva. Az elképesztő teljesítmény egészen a tabella negyedik helyéig repítette a soproniakat, akik a listavezető ellen aratott diadaluknak köszönhetően éppen a DEAC-ot előzték meg.

Az őszi odavágón 79-72-es debreceni győzelem született, de ebből nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, hiszen azóta mindkét oldalon számottevő változások következtek be, a körülmények pedig mostanra teljesen mások, mint az akkoriak. Óriási stratégiai párharcra van kilátás a Vovorasz-Flevarakisz páros között, nagy kérdés, hogy melyik kiváló görög szakember tud majd meglepetést okozni a másiknak.

Ami a kereteket illeti, a hajdúságiak Kovács Ákost továbbra is kénytelenek lesznek nélkülözni, míg legfrissebb információink szerint a Sopron a legerősebb összeállításában készülhet az összecsapásra – soraiban többek között a korábbi cívisvárosi közönségkedvenccel, Milos Boriszovval, akit a hosszú kihagyás sem zökkentett ki: a montenegrói bedobó Pakson már meccsnyerő triplával jelentkezett.

Kulcsfontosságú ütközet következik tehát két azonos mérleggel rendelkező együttes között: amelyik felül tud kerekedni, lépéselőnybe kerül riválisával szemben.

A találkozót a Mindigo Sport élőben közvetíti.