A Sopronnal csatázhat a 7. helyért a DEAC

Szombaton 18 órától a Tippmix Férfi NB I. A helyosztóival folytatódik a bajnokság a DEAC kosárlabdacsapata számára. A két győzelemig tartó, hetedik helyért vívott párharc első felvonásán a Sopron KC-t fogadják az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban a hajdúságiak.

Ugyan csak egy dobáson múlt az elődöntőbe jutás a Debreceni Egyetem számára, egyelőre nem alakulnak jól az 5-8. helyért vívott küzdelmek. Az alapszakaszt a nyolcadik helyén záró Budapesti Honvéd kettősgyőzelemmel abszolválta a keresztjátékot, miután Debrecenben 24, míg hazai pályán 20 pontos győzelmet arattak. A fehér-feketék érezhetően sokkal fáradtabban érkeztek a mérkőzésekre, köszönhetően a ZTE elleni öldöklő szériának, de teljes mértékben ez sem lehet magyarázat a mutatott játékra.

-Szerdán már jobban játszottunk, mint az első mérkőzésen hazai pályán, az első félidőben kontrolláltuk a meccset, és vezetni is tudtunk, de a fordulás után jóval több hibát vétettünk, az eladott labdákból könnyű kosarakat engedtünk a Honvédnak. A húszpontos vereség, és az egész Honvéd elleni párharc nagyon lesújtó volt, ezúton is szeretnénk elnézést kérni a szurkolóinktól, mert tényleg nem ezt érdemlik. -foglalta össze a fővárosiak elleni párharcot Mócsán Bálint.

A vereségnek köszönhetően a 7. helyért szállhat harcba a DEAC, ellenfele a szezon végére jócskán tudása alatt játszó Sopron KC lesz. A dunántúliaknak a rájátszásban egyelőre még csak mérkőzést sem tudtak nyerni, hiszen az Alba Fehérvár 3-0-s összesítéssel búcsúztatta őket a negyeddöntőben, míg az alsó ágon a Pécs elleni két találkozón is tükörsima vereséget szenvedtek. -Annak ellenére, hogy nagyon közel voltunk az elődöntőbe jutástól, a Honvéd elleni párharc egyáltalán nem mutatta meg a csapat erejét és összetartását, ami a szezonban jellemző volt ránk. Van még egy feladat hátra, azon leszünk, hogy megszerezzük a hetedik helyet, szeretnénk jó szájízzel befejezni a bajnokságot. -zárta szavait a csapatkapitány.

A szombati találkozót követően a csapatok május 7-én kedden 18 órától Sopronban újra összecsapnak, s amennyiben szükséges, május 10-én pénteken harmadjára is megmérkőznek egymással a cívisvárosban.