A szezon utolsó hazai meccse következik

Pénteken 18 órától utolsó alkalommal lép pályára hazai környezetben a DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata a 2021-22-es szezonban. A Szeged elleni bajnoki eredményétől függetlenül a Debreceni Egyetem már biztosan a 10. helyen zárja az idei kiírást.

Az elmúlt héten matematikailag is biztossá vált, hogy a DEAC kosarasai a tavalyi elődöntős szereplés után idén biztosan nem jutnak be a rájátszásba. Sokáig úgy tűnt, hogy a meglehetősen hektikus játék, az edzőváltások, a betegségek és sérülések ellenére is elérheti a felsőházat a hajdúsági alakulat, de az alapszakasz hajrájában végül lecsúsztak az 5. pozícióról. Ezt követően teljesen szétesett a csapat játéka, melynek eredményeként – a Magyar Kupával együtt – már sorozatban kilenc vereségnél tartanak Polyák Lászlóék. A klub vezetésének döntése értelmében a szezon utolsó mérkőzésein már jelentősen megfiatalított kerettel áll fel a Berényi-alakulat, így az akadémiáról kikerülő tehetségek is komoly játékperceket kaphatnak az első osztályban.

A legutóbbi két középszakasz mérkőzésen ennek megfelelően több bíztató teljesítmény is érkezett a fiataloktól, a keddi Kecskemét elleni bajnokin pedig kishíján sikerült meglepni a jóval esélyesebb hírös városiakat. Berényi Sándor vezetőedző a találkozó után kiemelte, hogy ezzel a hozzáállással és küzdeni akarással szeretnék visszanyerni szurkolóik bizalmát. Erre még két alkalmuk lesz az idény során, hiszen pénteken a Magyar Kupa ezüstérmes Szeged látogat Debrecenbe, míg jövőhét szerdán Kaposváron búcsúztatják a szezont.

A Szedeák nincs rossz formában, hiszen legutóbbi két mérkőzésüket megnyerték, de a Kecskemét elleni hazai, valamint a Kaposvár elleni idegenbeli sikerek csak akkor érnek valamit, ha Debrecenben is győzni tudnak. A két gárda eddigi mindhárom szezonbeli találkozóját a Tisza-partiak nyerték, így nem csak a DEAC tartalékos felállása miatt esélyesei a találkozónak. Bognár Kristóféknak egyébként a saját kezükben van a sorsuk a rájátszás kiharcolását tekintve, hiszen amennyiben hátralévő két találkozójukat megnyerik a középszakaszban, úgy a tavalyi évhez hasonlóan idén is ott lehetnek a playoffban.