A SZOLNOKOT IS LEGYŐZTE AZ U23

Hatpontos győzelmet aratott a DEAC U23 a Szolnoki Olajbányász ellen az NBI/B zöld csoportjának 27. fordulójában. Asszú Ádámék a második negyedben extra dobóformát mutattak, ezzel pedig megalapozták későbbi sikerüket.

A betegséggel küzdő Kádár Tamás helyett ezúttal Berényi Sándor vezette csatába fiataljainkat. Ez az apró változás nem zökkentette ki a debreceni fiúkat, akik egy 9-2-es futással kezdték az összecsapást. A Tisza-partiak csak a negyed végére találtak magukra, de még így is döntetlenre tudták menteni a játékrészt, elsősorban Csák Bencének köszönhetően (15-15).

A folytatásban aztán meglépett a DEAC. Az egész mérkőzésen remeklő Asszú Ádám egymás után három triplát is elsüllyesztett a szolnokiak gyűrűjében, de Tóth Bence és Várbíró Gergő is eredményesen kosárlabdázott. A hajdúságiak egészen elképesztően tüzeltek a hárompontos-vonalon kívülről, aminek köszönhetően tetemes előnyre tettek szert. Tóth duplája után már 18-cal is vezettek a fehér-feketék, végül 15 maradt a nagyszünetre. (40-25)

A fordulás után állandósulni látszott a különbség, Pallai és Taiwo vezetésével próbált zárkózni az Olajbányász, de Oprééknak mindig volt válaszuk ezekre a kísérletekre. A 35. percben Asszú büntetői után még 13 pontos DEAC-vezetést mutatott az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok eredményjelzője (63-50), ekkor joggal gondolhatták a hajdúságiak szimpatizánsai, hogy zsebben a mérkőzés. A vendégek azonban ezzel nem értettek egyet, és egy 10-0-s futással még egyszer, utoljára harcra késztették Berényi Sándor együttesét (63-60).  A felesleges izgalmaknak Asszú Ádám vette elejét ötödik sikeres kinti dobásával, kialakítva a 66-60-as végeredményt. Ezzel a győzelemmel U23-masaink a 8. helyre kerültek a tabellán.

DEAC U23 – SZOLNOKI OLAJBÁNYÁSZ U23 66-60 (15-15, 25-10, 10-15, 16-20)

DEAC: Tóth B. 12/6, Sólyom 6/3, Asszú 29/15, Opre 5, Fábián.
Csere:
Csikai 2, Várbíró 8/3, Gáspár 2, Balázsi 2, Szekeres.
Edző:
Berényi Sándor

Berényi Sándor: Gratulálok a csapatnak, mert karaktert mutattak a mai mérkőzésen. Nagyon nehéz meccsen sikerült megvédeni a hazai pályánkat egy erőltetett menet kellős közepén. Fontos győzelem volt!

Jakab Máté: Látszott mindkét csapaton, hogy erőltetett menetben van. Nem volt egy csúcsszínvonalú mérkőzés. Csapatom átlagon aluli dobóteljesítménye és a gyenge büntetőzés megpecsételte a sorsunkat. Megérdemelten nyert a Debrecen, csak momentumaink voltak.