A túlórában maradtunk alul Szolnokon

A szerdai MAFC elleni magabiztos sikert követően a Szolnoki Olajbányászhoz látogatott a DEAC kosárlabdacsapata. A felkészülés során először állt Andjelko Mandics rendelkezésére a nyári szerzemény, Lovro Buljevic, aki rögtön a kezdők között kapott szerepet, mellette Williamson, Mócsán, Neuwirth és Edwin volt ott a feldobásnál. Sokáig nem örülhetett – a rehabilitációját végző Garamvölgyi Ákost leszámítva – teljes keretének a szakmai stáb, ugyanis alig négy perc elteltével Mócsán Bálint egy szerencsétlen szituációt követően a földön maradt, mellkasi fájdalmai miatt pedig kórházba is kellett szállítani (az elsődleges vizsgálatok nem mutattak ki komolyabb problémát, de a szombati edzőmérkőzést biztosan ki kell hagynia). A sajnálatos esemény meg is zavarta a hajdúságiakat, hiszen addig fej-fej mellett haladtak, de a csapatkapitány kiesését követő percek egyértelműen a házigazdáé voltak, akik nyolc ponttal meg is nyerték az első felvonást. A folytatásban az ezúttal cseréből érkező Drenovac vezetésével folyamatosan dolgozta le hátrányát a DEAC, sőt a nagyszünetben két egységgel már ők jártak előrébb (32-34).

A harmadik negyedben is a cívisvárosiak akarata érvényesült, s bár az egész mérkőzés során gondjuk akadt a szolnoki lerohanásokkal, és rengeteg második esélyt is hagytak nekik, az utolsó negyedet kilencpontos fórral várhatták (48-57). A záró felvonás közepére a hazaiak Eads és Thomas pontjaira alapozva fordítottak, de a debreceniek így sem estek össze, s annak ellenére is a kezükben volt a győzelem, hogy Edwin személyében elsőszámú irányítójuk kipontozódott. Három másodperccel a vége előtt még három ponttal jártak előrébb, ám ekkor Pallai egy szépen felrajzolt figura végén egy triplával hosszabbításra mentette a meccset. A ráadásban is volt sansza a Kenéz Csabáéknak, de hiába jöttek fel 84-82-re a hátvéd duplájával, a következő támadásból nem tudtak kosarat szerezni, a Szolnok pedig két büntetővel lezárta a mérkőzést.

A Debreceni Egyetem alakulata az edzőmérkőzést követően még nem tér haza, szombaton ugyancsak a Tisza-partján van jelenésük, ezúttal a Szeged vendégei lesznek.

Szolnoki Olajbányász – DEAC 86-82 (21-13, 11-21, 16-23, 25-16, 13-9)

Szolnok: Pongó 3/3, Eads 18/6, Lukács 9/3, Thomas 19/4, Révész 4 csere: Wiggins 11, Pallai 14/6, Clay 8, Rudner.

DEAC: Edwin 11, Mócsán, Neuwirth 9/9, Williamson 11/3, Buljevic 8 csere: Drenovac 23/3, Buckles 11/3, Kenéz 9, Czermann.

Andjelko Mandics: Kicsit sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk, a rendes játékidő végén még volt lehetőségünk faultolni, ehelyett kaptunk egy hárompontost. Bálint korai kiesésével kicsit változott a tervezett rotációnk, de sok jó dolgot láttam ma, voltak bíztató momentumaink, örülök, hogy Buljevic is pályára tudott lépni, elsőre nem is mozgott rosszul. A hibáink is kiütköztek, gondolok itt elsősorban a sok eladott labdára és a tranzíciós védekezésre, vagy akár a lepattanózásra, szeretném, ha ezekben még tudnánk javulni a bajnoki rajtig.