Az utolsó főpróbák következnek

A bajnoki rajt előtti utolsó héten két idegenbeli fellépéssel zárja a felkészülési mérkőzések sorát a DEAC kosárlabdacsapata. Szerdán Szegedre látogat a cívisvárosi alakulat, míg szombaton Nagyváradra utaznak.

Október 1-én megkezdi a 2022-23-as szezont a Debreceni Egyetem férfi első osztályú kosárlabdacsapata, így már a felkészülés utolsó szakaszához érkezett David Dedek együttese. Az eddigi hét edzőmeccsből ugyan ötöt megnyertek Polyák Lászlóék, de a kisebb sérülések miatt még egyszer sem tudtak teljes kerettel kiállni, illetve a mutatott játék is helyenként még akadozott.

-Pályafutásom egyik legkeményebb alapozásán leszünk túl hamarosan, bízom benne, hogy ennek a rengeteg befektetett munkának meg lesz a gyümölcse a szezon során. A sérülések tekintetében nem volt eddig szerencsénk, hiszen kis túlzással még egyik meccsünkön sem tudtunk ugyanabban a szerkezetben felállni, de hiszek benne, hogy a szezonkezdésére minden összeáll majd, és mindenki egészséges lesz. -vélekedett az elvégzett munkáról Polyák László.

A hét első mérkőzésén szerdán 17 órától a Szeged fogadja majd a hajdúságiakat, a két csapat így másodjára is összecsap majd egymással az előszezonban. Mint ismert, szeptember első hetében a Tisza-partiak 79-71 arányban győzni tudtak az Oláh Gábor utcán, mindenesetre messzemenő következtetéseket sem abból, sem a szerdai találkozóból nem szabad levonni.

-A szakmai stáb többször is kihangsúlyozta, hogy az eredmények csak másodlagosak a mögöttünk álló szezonban, az edzőmérkőzések legfontosabb feladata, hogy a csapat minél jobban összekovácsolódjon, illetve minél több taktikai formációt ki tudjunk próbálni mérkőzésritmusban. Mi játékosok természetesen minden találkozónak úgy megyünk neki, hogy nyerni szeretnénk, de tisztában vagyunk azzal is, hogy a bajnokikra kell majd a lehető legjobb formába kerülnünk. Bár az elvégzett munka miatt bizonyos időszakokban nagyon fáradtak voltunk, ez szerintem a játékunkon is látszódott, de összességében nagyon jó a hangulat az öltözőben, szerintem amikorra majd kell, készen fogunk állni. -zárta szavait a csapatkapitány.

Heti program:

09.21. szerda, 17:00 Naturtex-SZTE Szedeák – DEAC

09.24. szombat 19:00 (helyi idő szerint 18:00) Nagyvárad – DEAC

Eddig lejátszott edzőmérkőzések:

DEAC – MAFC 93-58

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét – DEAC 66-88

DEAC – Naturtex-SZTE Szedeák 71-79

DEAC – Szolnoki Olajbányász 66-71

Budapesti Honvéd – DEAC 81-91

Hübner Nyíregyháza BS – DEAC 77-81

DEAC – Hübner Nyíregyháza BS 70-59