Az utolsó negyed döntött Nyíregyházán

A Sitku Ernő Emléktorna után újra Nyíregyházára látogatott a DEAC kosárlabdacsapata, s mivel a hétvégi tornán elkerülte egymást a két együttes, ezért a felkészülés során először mérkőzhetett meg a szomszédváriakkal David Dedek együttese. A hétvégén nagyszerűen játszó Djordje Drenovac kisebb húzódás miatt biztonsági okokból nem lépett pályára, de a szintén maródi Michaelyn Scott, Gáspár Mátyás duó sem volt bevethető.

A cívisvárosiak meglehetősen lassan kezdték az edzőmeccset, a Blue Sharks ennek köszönhetően korán magabiztos előnyre tett szert. A folytatásban ugyan magára talált a DEAC, de a hazaiak Perry vezérletével tartották előnyüket, így hat pontos szabolcsi fórral mehettek az öltözőbe a felek.

A fordulás után érezhetően jóval több energiát mozgósított a DEAC védekezésben, és a lepattanókat is sikerült kontrolálni, de az igazi áttörést az utolsó etap hozta meg a hajdúságiaknak. A hátsó alakzat stabilizálását követően Mócsán és Gumbs vezetésével támadásban is egyre hatékonyabbak voltak, a hajrában pedig a maguk javára fordították a mérkőzést. A Debreceni Egyetem alakulata ezzel hatodik felkészülési mérkőzésén negyedik sikerét aratta. A két gárda két nap múlva újra megmérkőzik egymással, pénteken 18 órától az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban a debreceni szurkolók hazai környezetben is megtekinthetik a 2022-23-as szezonra készülő DEAC-ot.

Hübner Nyíregyháza BS – DEAC 77-81 (23-15, 19-21, 14-12, 21-33)

Nyíregyháza: Perry 23/12, Henderson 14, Kiss 6/3, Williams 7, Dolezaj 6 csere: Szobi 5/3, Mokánszki 2, Kass 6/3, Fazekas 9/3.

DEAC: Kenéz 2, Gumbs 19/6, Mócsán 25/9, Garamvölgyi -, Tóth 6 csere: Polyák 12/3, Milovanovics 6, Neuwirth 6/6, Balázsi 5/3, Fábián -.

David Dedek: Továbbra is azt tudom mondani, hogy az eredmény még mindig csak másodlagos, főleg annak tudatában, hogy mindkét csapat elsősorban a taktikai elemek gyakorlására használta ezt a mérkőzést, ráadásul ezúttal is voltak hiányzók. Nagyon lassan kezdtük az összecsapást, amin mindenképp javítanunk kell majd a közeljövőben, de annak örülök, hogy a fordulás után sokkal több energiát vittünk a játékba, főleg a lepattanózásba és a védekezésünkbe. Nagyon hasznos találkozó volt ez számunkra, hiszen megmutatta nekünk, hogy miben kell még fejlődnünk a bajnokság kezdetéig, de örülök, hogy a találkozó második felében már a csapatjáték hasonlított arra, amit látni szeretnék a pályán.