Az utolsó negyedben döntötte el a Szeged

Egy nappal a Szolnok elleni edzőmérkőzés után Szegeden folytatta a felkészülést a DEAC kosárlabdacsapata. Az Olajbányász elleni találkozó első perceiben megsérülő Mócsán Bálint nem állt Andjelko Mandics rendelkezésére, a csapatkapitány már pénteken visszatért Debrecenbe, ahol további vizsgálatok várnak rá. Az ezúttal is perclimiten lévő Buljevics most is ott volt a kezdőben, ahogy Edwin, Neuwirth, Drenovac és Williamson is. Jól indult a találkozó a fehér-feketék számára, s bár sokáig fej-fej mellett haladtak a házigazdákkal, az első tíz perc végére az ötletes támadójátéknak köszönhetően végül hét pontos fórra tettek szert. A szakmai stáb a hiányzók miatt szűkebb rotációval volt kénytelen dolgozni, de ennek ellenére folyamatosan növelték előnyüket Neuwirth Bencéék, a második negyed közepén már kétszámjegyű különbséget is mutatott az eredményjelző. Várható volt, hogy előbb-utóbb kiütközik a fáradtság, mely a nagyszünethez közeledve következett be, de négy pontot így is sikerült megtartani az előnyből (37-41).

A fordulás után hamar egyenlített a Szeged, melyet nem hagyott annyiban a DEAC, így végig kiegyenlített játék folyt a pályán. A záró felvonás így döntetlenről indult, ám ekkor végérvényesen kiütközött a frissességbeli különbség, a Szedeák átrohant a cívisvárosiakon, így a végjátékra eldőlt a győztes kiléte. A kevesebb, mint két hét múlva esedékes bajnoki rajtig még egy edzőmérkőzést vív a Debreceni egyetem, jövőhéten az Alba Fehérvár vendégei lesznek Andjelko Mandics tanítványai.

SZTE-Szedeák – DEAC 89-78 (15-22, 22-19, 19-15, 33-22)

Szedeák: Balogh 5, Locke 26/12, Mucza 9/3, Bognár 6, Lake 10 csere: Woolridge 13, Zsíros 11/9, Cohill 4, Polányi 5/3.

DEAC: Edwin 16/6, Neuwirth 8/3, Drenovac 18/3, Williamson 12, Buljevic 4 csere: Buckles 12/3, Kenéz 8/6, Czermann, Hegedűs, Fekete.