Biztató siker Fehérváron

Több elhalasztott vagy lemondott edzőmérkőzés miatt jobb híján csak egymás közötti játékkal tudott készülni eddig a 2020-21-es szezonra a DEAC kosárlabdacsapata. Az első igazi erőpróbára péntek délután került sor, a nyáron jelentős átalakuláson áteső Alba Fehérvár vendége volt Kovács Adrián együttese.

A Debreceni Egyetem gárdáján nem nagyon látszott a meccshiány, a második negyedet leszámítva nagyon stabil volt a hajdúságiak játéka. Az újak közül Shaquille Hines, Molnár Dániel, Kovács Ákos és pont az Albától érkező Molnár Márton és Carlton Guyton is biztató játékkal mutatkozott be. Bár Moody ezúttal is rendkívül agilis volt, érezhetően messze van még a legjobbjától, ugyanakkor a tavaly elsőként „újraszerződtetett” Drenovac 18 pontjával igazolta, jó döntés volt Debrecenben tartani. A hazaiaknál pályára lépett a Cívisvárosban három évet eltöltő Godwin Omenaka, 7 pontot, 3-3 lepattanót és blokkot jegyzett, összességében hasznosan szállt be a játékba.

Szombaton 15 óra 30 perctől újra összecsapnak a felek.

Alba Fehérvár – DEAC 62-74 (13-18, 28-19, 11-16, 10-21)

Alba: Turner 8/6, Vojvoda 12/6, Takács Ma. -, Davis 15/9, Ahmad 10 csere: Takács Mi. -, Omenaka 7, Markovics 10, Lukács.

vezetőedző: Forray Gábor

DEAC: Moody 3/3, Somogyi 5/3, Drenovac 18, Hines 8/6, Tóth 11 csere: Guyton 9/9, Molnár M. 11,, Molnár D. -, Bognár 7, Polyák 2, Kovács -.

vezetőedző: Kovács Adrián

Kovács Adrián: A csapatnak nagy szüksége volt már erre a mérkőzésre, hogy fel tudjuk mérni hol tartunk, jó irányba haladunk e. A legfontosabb ugyanakkor az volt, hogy élvezzük a meccset, nagyon rég játszottunk már. Annak örülök, hogy a mérkőzésen belül tudtunk változtatni a védekezésünkön, és a fordulás után jóval agresszívabbak voltunk, ami a tranzíciós játékunkon is látszott. A hibáink ugyanakkor látszanak, van még mivel foglalkoznunk a szezonkezdésig. Szépen fokozatosan szeretnénk felépíteni magunkat az októberi rajtig, ugyanakkor már a holnapi mérkőzés célja is az lesz, hogy fejlődjünk a maihoz képest.