Bravúr kellene hazai pályán

Szerdán 17 órától az ötödik fordulóból elhalasztott bajnokiját pótolja a DEAC kosárlabdacsapata. Az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban zárt kapuk mögött megrendezésre kerülő találkozón az EGIS Körmend lesz a hajdúságiak ellenfele. Az összecsapást a Debrecen Televízió élőben közvetíti.

Pozitív élményekkel várhatja a szerdai rangadót a Debreceni Egyetem együttese, hiszen vasárnap egy rendkívül izgalmas mérkőzésen sikerült megverniük az Oroszlány gárdáját. A tartalékosan felálló hajdúságiaknak hat hiányzójuk is volt, így Neuwirth Bence, Kiss Kolos és Kalassai Martin személyében három akadémista is debütálhatott az első osztályban, mely tovább növeli a siker értékét.

Jó hír a csapat háza tájáról, hogy a koronavírust leküzdő Kovács Adrián visszatért az edzésekre, nagy valószínűséggel szerdán már ő dirigálhat a partvonal mellől. A játékosok közül Drenovac és Somogyi kedden már csatlakozott a társakhoz, így elméletileg ők is pályára léphetnek, kérdés, hogy a hosszú kihagyás mennyit vett ki belőlük. Nehézsége is akad bőven a cívisvárosiaknak, hiszen Borgnár, Kovács, Asszú és Molnár Dániel továbbra sem bevethető, ráadásul vasárnap Polyák és Moody is megsérültek, játékuk több, mint kérdéses. Bármilyen felállásban is lépjen pályára a DEAC a forduló rangadóján, a rengeteg hiányzó miatt még hazai pályán is bravúr lenne a Körmend legyőzése.

A Körmend teljes kerettel érkezik Debrecenbe, nekik előreláthatólag a regeneráció lesz a legnagyobb nehézségük, hiszen hétfőn este még Kaposváron volt jelenésük, így várhatóan rajtuk a hosszú utazás sem segít sokat. A találkozót egyébként 73-66 arányban piros-feketék nyerték, így a vasiak jelenleg 4-1-es mérleggel állnak a bajnokságban. Nem véletlenül állnak dobogós helyen a tabellán, hiszen négy minőségi amerikai idegenlégiósuk mellett Ferenc, Mócsán és Tóth is komoly tapasztalattal bír, míg Durázi és Oroszi a fiatal-szabályt oldja meg nagyszerűen.

A korlátozások miatt zárt kapusra tervezett találkozót a Debrecen Televízió és a Mindigo Sport élőben közvetíti.