DEAC – Szedeák visszatekintő

Szombaton 19 órától a DEAC és a Naturtex-SZTE Szedeák játssza a forduló rangadóját az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. A két csapat az elmúlt időszakban elképesztően látványos és izgalmas mérkőzéseket játszott egymással, többször is az utolsó másodpercekben dőlt csak el a győztes kiléte. A jelenleg is futó alapszakasz első felében Szegeden csaptnak össze először a felek, akkor Djordje Drenovac három másodperccel a vége előtt szerezte meg a győztes kosarat.

A 2019-20-as szezonban kétszer is találkozott egymással DEAC és a Szeged. Ki ne emlékezne Stefan Moody első mérkőzésére, mikor az amerikai irányító a hosszabbítás utolsó pillanataiban megszerezte a győzelmet jelentő utolsó kosarat. Érdekesség, hogy a csongrádiakat akkor még a Debreceni Egyetem kosárlabdacsapatának jelenlegi másodedzője, Andjelko Mandics irányította.

Az idő előtt végetérő előző kiírás utolsó előtti meccsén Debrecenben találkoztak a csapatok, az ezt követő héten még volt egy zártkapus forduló, majd lefújták a bajnokságot. Az akkor nagyszerű formába lendülő DEAC 94-78-ra diadalmaskodott.