DEAC-Tungsram néven folytatja tovább a kosárcsapat

Évadnyitó sajtótájékoztatót tartott a DEAC kosárlabdacsapata hétfőn a Debreceni Egyetemen, melyen Bács Zoltán egyetemi kancellár, Széles Diána alpolgármester, Lóczi Lászlóné Kovács Marianna, a DEAC ügyvezetője, Becsky István a klub szakosztályvezetője, Jörg Bauer, az új névadószponzor, a Tungsram elnök-vezérigazgatója, Milenko Topics vezetőedző, illetve Polyák László csapatkapitány vett részt.

A sajtóeseményen szóba kerültek a következő szezon célkitűzései, fény derült az új, a klubbal három éves szerződést aláíró névadó szponzor kilétére, valamint bemutatták a csapat új mezeit is.

Elsőként Bács Zoltán kancellár kapta meg a szót.
– A kosárlabda zászlóshajója az egyetemi sportnak, főként az Egyesült Államokban, de világszerte is. Amikor elhatároztuk, hogy 2012-ben megfelelő pályára állítjuk a debreceni kosárlabdázást, pontosan oda vágytunk, ahová most eljutottunk. Ez azonban csak egy állomása az utunknak, a következő szinten szeretnénk a nemzetközi porondon is bemutatkozni. A legutóbbi idényben már a Magyar Kupa döntőjében is megmutathattuk magunkat, míg a bajnokságban a negyedik helyen végeztünk, ami folyamatos fejlődést mutat. Boldog vagyok, hogy most olyan partnert köszönthetünk, akivel már korábban is szoros volt a kapcsolatunk, a DEAC kosárlabda-szakosztály éves költségvetésének közel húsz százalékát teszi majd ki a Tungsram támogatása – fogalmazott Bács Zoltán.

A kancellár úr után Széles Diána, Debrecen alpolgármestere szólalt fel.
– Mint elhangzott, a városban a második számú, de a szívemben első ez a sportág, jómagam sokáig kosaraztam. Büszkeség, hogy elmondhatjuk, hogy a közvetlen élmezőnybe igyekvő csapat van Debrecenben. Bízom benne, hogy a következő szezonban már aranyérmet ünnepelhetünk, kívánom, hogy legyen rettegett gárda a DEAC!

Lóczi Lászlóné Kovács Marianna ügyvezető szerint csodálatos évet zárt a DEAC.
– Amikor elkezdtük a klub fejlesztését, az mondtuk, kis lépésekben kell haladnunk, de időközben voltak nagyon nagy ugrások is. Ez tudatos, szívvel lélekkel végzett munka eredménye. A névadó szponzor neve mindenütt megjelenik, kiérdemeltük, hogy neves, kiemelt, nagy múltú cég álljon mellénk.

A DEAC szakosztályvezetője, Becsky István a következőképp fogalmazott:

 – Mindig is fokozatosan, lépésről lépésre építkeztünk. Már a feljutás is hatalmas dolog volt, de azóta szerencsére olyan városi, egyetemi és szponzori segítség áll rendelkezésünkre, melynek köszönhetően merhetünk nagyokat álmodni. Támogatóink lehetővé teszik, hogy nekünk csak a kosárlabdával kelljen foglalkoznunk. Új edzővel, Milenko Topiccsal vágunk neki a szezonnak, akiben maximálisan megbízunk. Már a tavalyi idényben is magasra jutottunk, de úgy vélem, újabb történelmi idény előtt állhatunk. – mondta a sportvezető.

– Köszönöm a bizalmat a vezetőségnek és mindenkinek, aki mellettünk áll – kezdte a nyáron szerződtetett szerb tréner. – Egy hónapja zajlik a felkészülés, kiváló keret áll rendelkezésünkre, hozzáállásban és játéktudásban is megfelelő kosarasok, de mindenki tudja, hogy a sikerekért meg kell küzdenünk. A célunk, hogy méltóképpen képviseljük az Egyetemet, a várost és a szurkolóinkat, ezért pedig mindent meg fogunk tenni – nyilatkozta Milenko Topics.

A csapatkapitány Polyák László mosolyogva jegyezte meg, hogy az aranyvárományos vezetők nem vették le a nyomást a csapatról.
– Remek társaság jött össze a nyáron, természetesen mi is többre vágyunk az eddig elérteknél, de persze ebbe a többi klubnak is lesz beleszólása. Igyekszünk minél eredményesebbek lenni –  foglalta össze gondolatait játékosunk.

A Tungsram első embere, Jörg Bauer is örömét fejezte ki a szerződés aláírása okán.
– Idén 125 éves a cég, a DEAC pedig 102 esztendős, ez nagy tradíciókat mutat. Eddig “csak” innovációs együttműködéseink voltak, így hatalmas boldogság számunkra, hogy részt tudunk venni a DEAC várható sikereiben. Sok sikert kívánok a csapatnak! – zárta az elnök-vezérigazgató, majd Lóczi Lászlóné Kovács Mariannával ünnepélyesen aláírta hároméves szponzori szerződést.