Drenovac: Tudjuk, hogy miben kell javulnunk!

Az elmúlt héten nagyarányú vereséggel kezdte a 2022-23-as szezont a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NBI. A-csoportjában. A balul sikerült szezonkezdésről a Debreceni Egyetem gárdájában negyedik szezonját megkezdő Djordje Drenovaccal beszélgettünk, aki összefoglalta, hogy miben kell javulniuk a szombati Nyíregyháza elleni bajnokira, és azt is elárulta, hogy ha rajta múlna, meddig kosárlabdázna a cívisvárosban.

Az előszezon elég felemásra sikerült a sok új érkező és a rengeteg sérülés miatt, viszont az utolsó Nagyvárad elleni edzőmérkőzésen mutatott játék és az eredmény bizakodásra adhatott okot. A soproni szezonnyitó viszont a lehető legrosszabbul sikerült. Minek tudható ez be?

-Valóban nem volt a legideálisabb a felkészülésünk, de ilyen előfordul a sportban, ez nem lehet kifogás a múltheti teljesítményünkre. Őszintén szólva nem nagyon volt olyan dolog, amit jól csináltunk volna Sopronban, kielemeztük a meccset, de enélkül is mindannyian tudjuk, hogy mikben kell javulnunk. A legfontosabb, hogy egy meccs miatt nem szabad összeesnünk, szombaton meg kell szereznünk az első győzelmünket, ami önbizalmat adhat majd a folytatásra.

Fáradtak voltatatok, nem álltatok készen a szezonra vagy ez csak rosszul sikerült meccs volt, amit gyorsan el kell felejteni?

-Bízom benne, hogy ez utóbbiról van szó, de az biztos, hogy minden téren máshogy kell játszanunk, mint azt tettük az első fordulóban. Minden mérkőzésen vannak olyan szituációk, amik nem jól sülnek el, mi ezeket most nagyon rosszul kezeltük, és főleg a harmadik negyedben pánik lett úrrá a csapaton. Sokat beszéltünk a történtekről, tudjuk, hogy miben kell javulnunk, és bízom benne, hogy az a rengeteg munka, amit eddig beletettünk hamarosan az eredményeken is meglátszik majd. Egy biztos, hogy szombaton meg kell szereznünk az első győzelmünket.

Mire számítasz a Nyíregyháza ellen?

-Ismerjük őket, hiszen kétszer is találkoztunk már velük az előszezonban, tudjuk, hogy mire számíthatunk tőlük, és azt is, hogy hogyan lehetünk ellenük sikeresek. Az edzőmeccseken aratott győzelmek semmit sem jelentenek, hiszen egy tétmeccs mindig más, illetve mindkét csapat más felállásban, rotációval és taktikai variációkkal fog játszani. Ők is egy vereséggel kezdték a szezont, úgyhogy biztosan nagyon motiváltan fognak hozzánk érkezni, de nekünk csak azzal szabad foglalkoznunk, hogy a saját játékunkat összeszedjük, és bármi áron megnyerjük a mérkőzést.

Az elmúlt évek során végig te voltál a csapat egyik legeredményesebb dobója, és ez a mostani felkészülés során is így volt. Viszont az előző szezont is beleérve mintha nem mennének úgy a hárompontosok, mint előtte. Mi lehet ennek az oka?

-Tudom, hogy ti újságírók ilyenkor szeretnétek leírni valami váratlant, de ezzel kapcsolatban sajnos semmi ilyennel nem tudok szolgálni. Számomra az a legfontosabb, hogy nyerjen a csapat, ha ehhez a részemről betörések, lepattanók, gólpasszok vagy akár egy jó védekezés kell akkor ezt fogom tenni, igaz ez a hárompontosokra is. Tény, hogy a hárompontos százalékom nem a legjobb az utóbbi időben, de ha a csapatnak külső dobások kellenek, én pedig ötször üresen kapom meg a labdát a hárompontosnál, akkor mind az ötször el fogom dobni. Ehhez szerintem nem is lehet máshogy hozzáállni, bízom magamban, és tudom, hogy lesznek jobb periódusaim is. Összességében egy olyan játékosnak tartom magam, aki a játék szinte minden elemében tud segíteni, és napról-napra azért dolgozom, hogy ezt a lehető legjobb minőségben meg tudjam tenni.

Ez már a negyedik szezonod a csapatnál. Elképzelhetőnek tartod, hogy a DEAC-ból vonulj majd vissza?

-Már több korábbi interjúmban is kihangsúlyoztam, hogy a családommal nagyon jól érezzük magunkat, a második gyermekem már itt született, tehát tényleg otthonra találtunk Debrecenben. A klubot és a csapatnál dolgozókat is nagyon megszerettem, úgyhogy a részemről nem okozna problémát, ha pályafutásom végéig itt kosaraznék. De a visszavonulás egyelőre azért még nem foglalkoztat, úgy érzem a testem alkalmas rá, hogy legalább öt-hat szezont játszhassak ezen a szinten.