Edzőmeccsel hangoltak az alapszakasz zárására

Edzőmérkőzésen fogadta a Jászberény együttesét DEAC kosárlabdacsapata szombaton az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. Az egy hét múlva esedékes alapszakasz-záró forduló előtt mindkét együttesnek szabad hétvégéje volt a bajnokságban, így a két gárda egy barátságos összecsapással igyekezett felkészülni a mindkét fél számára sorsdöntő megmérettetésre. Molnár Márton kisebb sérülése miatt elővigyázatosságból nem vállalta a játékot, de ez sem indokolta a hajdúságiak gyenge kezdését, öt perc elteltével 3-16-os előnyre tett szert a vendégcsapat. A negyed derekán Tóth Ádám fújt ébresztőt egy zsákolással, de hiába futott egy 10-1-es etapot a Kovács-csapat, az első tíz perc hajrája ismét a jászságiaké volt, így öt pontot megtartottak fórjukból (18-23).

Kovács Adrián a rövidszünetben nem rejtette véka alá véleményét, a rövid, de annál hangosabb fejmosásnak pedig meg lett az eredménye, Moody triplájával a 13. percben utolérte ellenfelét a DEAC (25-25). A folytatásban sem lassítottak Polyákék, ötletes játékkal folyamatosan növelték előnyüket, Moody harmadik hármasával pedig kétszámjegyűre hízott a differencia (42-32). A félidő utolsó perceiben tovább fokozta az iramot a Debreceni Egyetem, így a nagyszünetben már 14 volt közte.

A fordulás után sem változott a játék képe, Drenovac ponterős játékának köszönhetően tovább nyílt az olló (63-43). Minkét edző sűrűn forgatta csapatát, igyekeztek minél több taktikai formációt kipróbálni, s bár az eredmény ezúttal másodlagos volt, érezhető volt melyik csapat készülhet a rájátszásra, s melyik a kiesés elleni harcra. Az utolsó tíz percre újra leült az iram, az addig kevesebbet játszók is lehetőséget kaptak, Moody például már vissza sem jött a záró etapra. A vége 91-68-as debreceni siker lett, így Kovács Adrián együttese bizakodva várhatja az alapszakasz harmadik helyéről döntő Pécs elleni hazai bajnokit.

DEAC – Jászberényi KSE 91-68 (18-23, 33-14, 23-13, 17-18)

DEAC: Moody 12/12, Guyton 10/6, Somogyi 6, Hines 12/3, Tóth 16 csere: Polyák 13/9, Drenovac 13/3, Moore 2, Kovács 4, Molnár D. 3/3, Neuwirth -.

vezetőedző: Kovács Adrián

JKSE: Kinney 3, Garrett 8, Füzi 14/6, Williams 13/3, Primorac 12/3 csere: Brbaklics 10, Czirbus 2, Ruják 2, Katona 4.

vezetőedző: Patai Benjámin

Kovács Adrián: Mivel úgy adódott a sorsolásunk, hogy az utolsó forduló előtti hétvégénk szabad lett, ezért elengedhetetlennek tartottuk, hogy egy edzőmérkőzéssel ritmusban maradjunk. A találkozó teljes mértékben elérte a célját, azokat a játékelemeket, amiket a héten gyakoroltunk, most élesben is kipróbálhattuk. A srácok érthetően egy kicsit fáradtabban mozogtak ma, hiszen ez egy nehéz hét volt számukra, hiszen ez az utolsó olyan periódus, amikor olyan minőségű edzéseket tudunk tartani, amik elősegítik majd, hogy a kupára és a rájátszásra a lehető legjobb fizikális és mentális állapotban legyünk.