Egykori kedvencek 4. rész – Dallas Lauderdale

A korábbi DEAC-kedvencekkel foglalkozó rovatunk negyedik alanya az amerikai óriás, Dallas Lauderdale. Dallas kitűnő ajánlóleveléllel érkezett klubunkhoz 2017 őszén, korábban több NBA-s együttes fiókcsapatában is megfordult, valamint meghívást kapott a Charlotte Hornets és a Portland Trail Blazers nyári edzőtáborába is. Európában sem volt ismeretlen a neve, első profi szezonjában a lengyel Turów Zgorzelec-et erősítette.

Csapatunkban jóformán tökéletesen mutatkozott be a Jászberény elleni, kulcsfontosságú rangadón, 15 pontjával és 14 lepattanójával a mezőny legjobbja volt. Sajnálatos módon a következő mérkőzésen megsérült, így egészen februárig nem állhatott Berényi Sándor rendelkezésére. Visszatérése után újfent hasznos tagja tudott lenni a cívisvárosi alakulatnak, elsősorban a védőtérfélen alkotott maradandót. Lauderdale hajdúsági karrierje alatt 6,8 pontot, 7,4 lepattanót, és 2,6 blokkot átlagolt. Népszerűségét látványos zsákolásai és szerelései mellett végtelenül kedves személyiségének köszönhette, nem csoda, hogy viszonylag rövid itt tartózkodása ellenére is a szívükbe zárták a drukkerek.

Dallas utoljára az NBA tartalékligájában, a Maine Red Claws színeiben lépett pályára a 2018-19-es idényben. Itt 29 meccsen 4,4 pontot, 4,3 lepattanót, és 1,3 blokkot tett be a közösbe. Energiáit azóta utánpótlás-nevelésre fordítja, táborokat szervez a fiatalok számára, ahol maga is edzőként segíti a következő generáció fejlődését.

Az ohio-i kosaras megkeresésünkre lényegretörően reagált:

– Legutóbb a Boston Celtics második vonalas gárdájánál, Maine Red Claws-nál játszottam. Üzenem a debreceni szurkolóknak, hogy nagyon hiányoznak! – foglalta össze mondandóját Lauderdale.