Elköszöntünk korábbi kapitányunktól

A mai napon szerződést bontott Bognár Kristóffal a DEAC férfi kosárlabdacsapata. A 26 éves erőcsatár közös megegyezéssel távozik.

Három és fél szezon után elhagyja Debrecent Bognár Kristóf. ’Vimpi’ csapatunk legrégebbi motorosa, egyedüli kosarasként a DEAC fennállásának mind a négy A-csoportos idényében szerepet vállalt. Történetünk első élvonalbeli szereplése során alapemberként segített kiharcolni a bentmaradást, valamint a 2019-es Magyar Kupa bronzéremnek is tevékeny részese volt. Sajnos idén sérülése miatt kevésszer állhatott Kovács Adrián rendelkezésére, a felek pedig végül a szerződésbontás mellett határoztak. A döntés hátteréről Becsky István szakosztályvezetőt kérdeztük.

Az év közben bekövetkezett személyi és szerkezeti változások eredményeképpen a szakmai stáb úgy ítélte meg, hogy a jövőben nem tudna elég lehetőséget biztosítani Kristóf számára, ezért a játékos érdekeit is szem előtt tartva kezdeményeztük szerződésének felbontását. Egy ilyen remek embertől és kiváló sportolótól mindig fájó a búcsú, pláne, hogy Kristóf mondhatni a kezdetektől együttesünk oszlopos tagja és sok nagy csatát megéltünk együtt. Ugyan útjaink most szétválnak, reménykedem benne, hogy a későbbiekben még magára ölti a Debreceni Egyetem gárdájának szerelését – nyilatkozta klubunk első embere.

A DEAC kosárlabda-szakosztálya köszönetét fejezi ki Bognár Kristófnak együttesünkért tett erőfeszítéseiért, és sok sikert kíván számára további karrierjéhez.