Guyton sérülése nem súlyos, de a hétvégi játéka még erősen kérdőjeles

A Zalaegerszeg elleni múlthét hétfői bajnoki mérkőzésen Carlton Guyton egy ártalmatlannak tűnő szituáció után fájdalmasan a kezéhez kapott, és a későbbiekben már nem tudta folytatni a játékot. Az amerikai hátvéd sérülése miatt a Sopron elleni idegenbeli összecsapást is kihagyta, sőt a szombati Szeged elleni rangadón is több, mint kérdéses a játéka. A játékos állapotáról és visszatérésének lehetséges időpontjáról Takács Dánielt, a csapat gyógytornászát kérdeztük.

-A ZTE ellen egy szerencsétlen mozdulat után kificamodott a kisujja, az elsődleges diagnózisok szerint 2-3 hét kihagyásra kényszerül. Jelenleg ujjmerevítőt kell használnia, de kipróbálunk majd egy speciális ragasztást is. Egyelőre még minden kontakt fájdalommal jár számára, és tovább nehezíti a helyzetét, hogy a dobókezéről van szó. Egyelőre nehéz megmondani, hogy játszhat-e majd a hétvégén, a mérkőzés előtti napokban fog kiderülni hogyan reagál a fájdalomra. -összegezte az eddigi tapasztalatokat a szakember.

A Szeged elleni hazai után egy három hetes szünet következik a bajnokságban, így Guyton az alapszakasz végére várhatóan már újra százszázalékos állapotban állhat majd a csapat rendelkezésére.