Győzelemmel köszöntenénk visszatérő szurkolóinkat

Rendkívül fontos és különleges találkozó előtt áll a DEAC férfi kosárlabdacsapata. Kovács Adrián legénysége kedd este újra saját közönsége előtt bizonyíthat a Szolnoki Olajbányász elleni elődöntős párharc második mérkőzésén.

Kosarasaink az elődöntő első, Szolnokon rendezett összecsapásán több, mint fél év után játszhattak újra nézők előtt. Annak ellenére, hogy a korlátozások miatt csak véges számú drukker kapott helyet a Tiszaligeti Sportcsarnokban, nyugodt szívvel kijelenthetjük, hogy hamisítatlan rájátszás-hangulat uralkodott a helyszínen. Most a debreceni drukkereken a sor, hogy hasonló atmoszférát teremtsenek a mieink részére az Oláh Gábor utcán. Tóth Ádáméknak nagy szükségük lesz a buzdításra a 18 óra 15 perckor kezdődő ütközet során, hiszen ahhoz, hogy ne kerüljenek tetemes hátrányba, hazai környezetben mindenképpen győzniük kell.  Hogy mi lehet az áhított diadal kulcsa, arra Kovács Adrián vezetőedző világított rá.

– A szolnoki mérkőzés első felében remekül működött a taktikánk, sikerült betartanunk az előre megbeszélt játékelveket, szabályokat. A második félidőben azonban ezzel felhagytunk, olyan szituációkba mentünk bele, amikből ellenfelünk eredményes tudott lenni. A végjátékban sok könnyű kosarat kaptunk, ez pedig megpecsételte a sorsunkat. Ettől függetlenül, úgy gondolom, hogy a vereség ellenére szombati teljesítményünkre lehet építeni. Levontuk a kellő következtetéseket, ami működött megtartjuk, ami nem, azon változtatunk. Leginkább a támadásaink dinamikáján kell csiszolnunk, gyorsabb, intenzívebb kosárlabdát játszva nagyobb esélyünk lehet nyerni. Apró finomhangolásokra van szükségünk annak érdekében, hogy döntetlenre alakíthassuk a párharc állását – mondta a fiatal tréner, aki hozzátette, hogy a szurkolók rengeteget segíthetnek a csapat eredményes szereplésében.

Boldogok vagyunk, hogy újra megtelhetnek a lelátók, természetesen sokkal nagyobb öröm mindenki számára ilyen körülmények között dolgozni. Az Olajbányász otthonában már megtapasztalhattuk, hogy mennyit jelent a nézők jelenléte, teljesen megváltozott általuk a pályán való kommunikáció. Maximálisan számítunk szimpatizánsainkra, és szeretettel várjuk őket a csarnokban – zárta szavait a DEAC mestere.