Idegenbeli rangadón térhet vissza a csapat

Három hét és öt elhalasztott bajnoki után lép újra pályára a DEAC férfi kosárlabdacsapata az NB I. A-csoportjának 9. fordulójában Szegeden. A 19 óra 15 perctől kezdődő találkozót az M4 Sport+ élőben közvetíti.

A Kecskemét elleni 17. fordulóból előrehozott bajnoki után a Debreceni Egyetem gárdáját is elérte a koronavírus, Molnár Márton pozitív tesztje után a teljes keret hatósági karanténba került. Mivel többeknél is enyhe tünetek jelentkeztek a következő napokban, így további tesztelésekre volt szükség. Sajnálatos módon Carlton Guyton és Bognár Kristóf PCR-tesztje is pozitív lett, így határozatlan ideig rájuk sem számíthat a szakmai stáb. -Ebben az időszakban a legfontosabb számunkra az, hogy újra edzésbe állhattunk. A játékosok és a szakmai stáb is nagyon várta már ezt az új felkészülési periódust, örülünk, hogy újra játszhatunk. -vélekedett a visszatérésről Kovács Adrián.

A Naturtex-SZTE-Szedeák a szezon eddigi legkellemesebb meglepetése, hiszen azon túl, hogy már öt mérkőzést is le tudtak játszani, több, mint bíztató az eddigi produkciójuk. A Sopront és az Oroszlányt magabiztosan verték odahaza, míg a jászberényi és kaposvári sikerüknek köszönhetően már két idegenbeli győzelemmel is büszkélkedhetnek. -A Szeged a bajnokság legjobb formában lévő csapata, úgy állnak 4-1-el, hogy az az egy szombathelyi vereségük is teljesen vállalható. Felkészültünk belőlük, nagy segítségünkre van, hogy a felkészülés során háromszor is találkoztunk velük, úgy gondolom a srácok készen állnak a találkozóra. -mondta a szombati ellenfélről a vezetőedző.

A Tisza-partiak a szerencsével sem állnak hadilábon, hiszen eddig mind a betegségek, mind a sérülések elkerülték őket, várhatóan szombaton is teljes kerettel állnak majd ki. Bár az átlagosnál szerényebb költségvetéssel vágtak neki a szezonnak, mind a négy idegenlégiósuk jó választásnak bizonyult, a magyar játékosok pedig nagyszerűen egészítik ki őket. Az U23-as szabálynak elsősorban Kerpel-Fronius Gáspárral igyekeznek megfelelni, aki fiatalok közül talán az egész bajnokság eddigi legstabilabb produkcióját mutatja. A DEAC-nál ugyanakkor Molnár Márton, Bognár Kristóf és Carlton Guyton mellett Polyák László játéka is kérdéses, a csapatkapitányt a bölcsességfogával műtik a napokban.

-Három hiányzónk biztosan lesz, az ő kiesésük hatalmas érvágás számunkra, ennek ellenére úgy megyünk bele ebbe az összecsapásba, hogy nyerni szeretnénk. Ezzel a mentalitással zajlanak az edzéseink, szeretnénk megmutatni, hogy így is erősek vagyunk. Kicsit át kell rendeznünk a taktikai repertoárunkat, más lesz az elképzelés, mint eddig, de megpróbáljuk ugyanúgy a legjobb arcunkat mutatni. -zárta szavait a szakember.