Idegenben hengerelt a DEAC-Tungsram

Második tétmérkőzését is megnyerte a DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata, miután végig vezetve, huszonöt pontos győzelmet aratott a PVSK-VEOLIA otthonában.

Milenko Topics együttese kezdte jobban a mérkőzést, a Tóth-Dzseletovics duó megállíthatatlan volt a festékben, vezetésükkel már négy perc után tízpontos előnyre tettek szert a hajdúságiak (4-14). Hiába kezdte meg a zárkózást Brkics révén a PVSK, a debrecenieknél nagyszerűen járt a labda támadásban, Thames és Aska pontjaival sikerült tartaniuk a különbséget. A negyed végéhez közeledve Lapornik triplájával már tizenötre hízott a differencia, így a ki nem kényszerített hibák ellenére is magabiztos fórral várhatta a folytatást a DEAC (13-25).

A második etap elejét megnyomta a házigazda, első három támadásukból kosár született, melyre csak egy Drenovac hármas érkezett válaszul. Illésnek köszönhetően újra tízen belülre került a Pécs, de mielőtt nagyon lendületbe jöhettek volna, a szerb kiscsatár és Valerio-Bodon vezetésével egy 7-0 rohamot produkált a DEAC-Tungsram (21-37). Dragan Alekszics időkéréssel és sűrű cserékkel igyekezett felfrissíteni övéit, de hiába találták meg Bryson révén újra a ritmust, Thames és Tóth kosarainak köszönhetően nem változott a különbség. A negyed záró momentuma is a cívisvárosiaké volt, az utolsó másodpercben Laponik értékesített egy hárompontost, kialakítva ezzel a 29-45-ös félidei eredményt.

A fordulás után kissé lassan indult be a pontgyártás, Brkics zsákolása után közel három percig nem született kosár. Lapornik törte meg egy távolival a kosárcsendet, majd Tóth is csatlakozott hozzá egy ziccerrel (31-50). Nem tudta lezárni a mérkőzést a DEAC, a pécsiek egy 8-1-es futással visszajöttek a mérkőzésbe a negyed felénél, időt is kért Milenko Topics. Jót tett a rövid fejmosás, a negyed záró perceiben megint elkapta a fonalat a Debreceni Egyetem, sorban érkeztek a hajdúsági kosarak. Az utolsó másodpercben ismét Lapornik volt reflektorfényben, a szlovén hátvéd ezúttal egy kettő plusz egyes akcióval jelentkezett (39-62).

Becsülettel küzdött a Pécs, a záró felvonásban három perc alatt kilenc pontot termeltek, melyre csak Drenovac tudott válaszolni két egypontossal. Dzseletovics fújt ébresztőt, két ziccer után kintről is eredményes volt, így hiába volt jóval szellősebb a debreceni védekezés, maradt a húsz pont körüli különbség. A játék képe alapján érezhetően nem voltak egy súlycsoportban a csapatok, a DEAC az összeszokottság hiányából adódó hibák ellenére végig uralta a összecsapást, s végül magabiztos 25 pontos győzelmet aratott. Milenko Topics együttese így két forduló után hibátlan a bajnokságban, ám jövő hét pénteken az eddigieknél jóval nehezebb erőpróba vár majd rájuk, hiszen pénteken az Alba Fehérvár látogat majd a Nagyerdőre.

Pécsi VSK-VEOLIA – DEAC-Tungsram 63-88 (13-25, 16-20, 10-17, 24-26)

PVSK: Haynes 14/6, Popadic 2, BRYSON 14/6, Ivosev 6, BRKICS 12 csere: illés 6, Doktor 5, Bíró 4.

vezetőedző: Dragan Alexics

DEAC: THAMES 10/3, Lapornik 15/9, Valerio-Bodon 7/3, DZSELETOVICS 14/6, TÓTH 15 csere: Aska 8, Polyák -, Kerpel-Fronius 2, DRENOVAC 17/6, Neuwirth.

vezetőedző: Milenko Topics

Milenko Topics: Sokkal jobban játszottunk, mint az első fordulóban, végig kontrolláltuk a meccset, és koncentrátan kosárlabdáztunk. Sikerült limitálnunk a dobóikat és a lepattanóharcot is magabiztosan nyertük, ez volt volt a kulcs, hogy ilyen arányban tudtunk nyerni. Örülünk a sikernek, de még mindig tudunk ennél jobban teljesíteni, bízom benne, hogy jövő héten még egyet tudunk majd előrelépni játékban.