Indul a harc döntőért!

Szombat este elkezdődnek a küzdelmek a Tippmix Férfi NBI/A csoport legjobb négy csapata között. Kovács Adrián együttese a Szolnoki Olajbányász otthonába látogat a három nyert meccsig tartó párharc első mérkőzésén.

A hét közepén tovább bővült a Debreceni Egyetem gárdájának történelemkönyve. A cívisvárosiak zsinórban harmadszor is legyőzték az Alba Fehérvár alakulatát, amivel a szakosztály fennállása során először helyet szereztek maguknak a magyar élvonal elődöntőjében. Mindössze hetvenkét órával a sikeresen megvívott ütközet után már érkezik is a fináléért való csatározások első felvonása, Tóth Ádámék a Szolnoki Olajbányászhoz utaznak szombat este.

Gasper Potocnik tanítványai számára eddig remekül alakul a 2020-21-es szezon. A Tisza-partiak kisebb meglepetésre a tabella élén zárták az alapszakaszt, majd bronzérmet ünnepelhettek a Magyar Kupában. A rájátszás első köre sem jelentett problémát Kovács Péteréknek, a piros-feketék viszonylag simán, 3-1-es összesítéssel jutottak túl a Sopron KC csapatán.

Ami az idei kiírás egymás elleni mérlegét illeti, jelenleg döntetlen az állás, mindkét fél hozni tudta korábbi hazai találkozóját a másikkal szemben. Ez a tendencia a pályaelőnyt birtokló szolnokiaknak kedvez, annál is inkább, mivel a szombati összecsapáson már a szurkolók is jelen lehetnek a Tiszaligeti Sportcsarnokban. Az Olajbányász táborát senkinek sem kell bemutatni, a korlátozások ellenére is minden bizonnyal pokoli hangulat várható.

Jó hír azonban, hogy a vendéglátók a DEAC drukkerei számára is biztosítanak lehetőséget arra, hogy a helyszínen buzdítsák övéiket. Ennek feltételeiről bővebben ide kattintva olvashatnak.

Az előttünk álló keleti derbi esélyeiről az Alba elleni ötödik meccs hősét, Ronald Moore-t kérdeztük.

– Nem egyszerű a helyzet, hiszen épp, hogy kiharcoltuk a továbbjutást, már kezdődik is az újabb csata. Ettől függetlenül úgy érzem, vagyunk annyira erősek mentálisan, hogy ki tudjuk zárni a fáradtságot, és csak a következő feladatra koncentráljunk. Szerencsére mély a rotációnk, sok hasonló képességű játékosunk van, mindenkire lehet számítani. Ez különösen jól jön, amikor ilyen mértékű terhelésnek vagyunk kitéve. Fontosnak tartom, hogy az első pillanattól kezdve komolyan vegyük ellenfelünket, hiszen nem szeretnénk ismét hátrányba kerülni. Összességében úgy gondolom, hogy készen állunk a harcra – nyilatkozta az amerikai irányító.

Az elődöntő menetrendje:

05. 01. Szolnoki Olajbányász – DEAC 18:00
05. 04. DEAC – Szolnoki Olajbányász 18:15
05. 07. Szolnoki Olajbányász – DEAC 18:00
05. 10. DEAC – Szolnoki Olajbányász 18:15
05. 12. Szolnoki Olajbányász – DEAC 18:00