Ismét kibabrált velünk a Kecskemét

Az elmúlt két szezonhoz hasonlóan ezúttal is győzelemmel távozott a DEAC otthonából a Kecskemét kosárlabdacsapata. Az első félidei hétpontos hátrányát ugyan a fordulás után sikerült eltüntetnie David Dedek együttesének, de a végjátékban ezúttal is rossz döntéseket hoztak, így továbbra is a tizedik helyen szerénykednek az NB I. A-ban.

Polyák László pénteken diplomázott a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar Gazdálkodási és menedzsment alapképzési szakán, a feldobás előtt ebből az alkalomból köszöntette a kar dékánja, Prof. Dr. Fenyves Veronika.

Egy kecskeméti hárompontossal indult a találkozó, de a DEAC is hamar megérkezett a meccsbe, Drenovac büntetőinek és Scott triplájának köszönhetően három perc elteltével már 7-3-t mutatott az eredményjelző. Hiába hiányzott Klobuchar személyében a vendégek egyik legjobbja, jól járt a labda a kecskeméti kezekben, a negyed derekán pedig az egykori debreceni közönségkedvenc, Milos Boriszov duplájával már újra ők voltak előnyben. Sokáig tartotta minimális előnyét a KTE, de a játékrész hajrájában Mócsán triplájával fordítottak a hajdúságiak, Tóth Ádám két zsákolása után pedig 20-17-el zárult az első tíz perc.

A második felvonás is Fazekas triplájával indult, melyre Polyák válaszolt azonnal távolról. A folytatásban is potyogtak a kosarak, így gyakorlatilag támadásonként változott a vezető kiléte. A negyed felénél hiába talált be Scott és Polyák is kintről, Boriszov és Dramicanin is megtette ezt, utóbbi ráadásul egy lepattanót is visszapöcizett, mely már sok volt David Dedeknek, ki is kérte első időkérését (36-39). Kovács duplájával egyre zárkózott a DEAC, de a fantasztikus dobóformát kifogó hírös városiak egy 8-0-s futással szempillantás alatt elléptek, így Tóth két büntetője ellenére is 40-47-el mehettek az öltözőbe a felek.

Az első félidőben rengeteg problémája adódott Tóth Ádáméknak a festékben, így David Dedek magas szerkezetben küldte pályára övéit a fordulás után. A kétcenteres felállásnak meg is lett az eredménye, két és fél perc alatt ledolgozta hátrányát a DEAC, Drenovac ziccere után időt is kért Forray Gábor (50-50). Tóth negyedik személyi hibája után újra klasszikus szerkezetbe kényszerültek a hazaiak, de Mócsán kettese után így is sikerült hosszú idő után átvenniük a vezetést. A folytatásban Taylor ugrasztotta talpra a közönséget egy hatalmas zsákolással, majd az addig inkább az előkészítésekben jeleskedő Govens szerezte meg első kosarát a mérkőzésen (60-55). A negyed hajrájában ugyan újra magukhoz tért a KTE, de az utolsó felvonást így is kétpontosnes és hátránnyal várhatták.

Rengeteg hibával indult az utolsó tíz perc, a vendégek törték meg hamarabb a kosárcsendet, Townes és Boriszov kosaraival át is vették a vezetést. Taylor vette hátára övéit, az amerikai center mindkét oldalon dominált a gyűrű alatt, három hatalmas zsákolása után pedig már újra a DEAC járt előrébb (69-65). Két perccel a vége előtt Townes triplájával egyre zárkózott a Kecskemét, sőt Dramicanin gyorsindítását követően már 70-69 volt oda. Már csak egy perc volt az órán, mikor Boriszov mindkét büntetőjét bedobta, ráadásul a debreceni kezek ismét a legrosszabbkor remegtek meg, melyet a vendégek köszöntek szépen, és le is zárták a mérkőzést. A cívisvárosiak ezzel elszenvedték tizedik vereségüket is a szezonban, mellyel továbbra is a tizedik helyet foglalják el a tabellán.

DEAC – Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 69-75 (20-17, 20-30, 21-12, 8-16)

DEAC: Scott 13/9, Polyák 6/6, DRENOVAC 20/3, Kovács 2, TAYLOR 10 csere: Mócsán 6/6, Tóth 10, Govens 2, Balázsi -.

vezetőedző: David Dedek

KTE: Wittmann 8/6, Townes 12/3, Kucsera 4, Fazekas 5/3, KARAHOZICS 10 csere: BORISZOV 19/3, DRAMICSANIN 15/6, Tóth 2, Kiss.

vezetőedző: Forray Gábor

David Dedek: Köszönöm a szurkolóknak, akik kilátogattak és energiáikkal segítettek minket. Az első negyedben jól kezdtünk, azonban később összeesett a védekezés, nem voltunk elég agresszívak, a kecskeméti passzok zavartalanul jutottak célba, így hamar előnyhöz jutott ellenfelünk. A fordulás után sikerült visszajönnünk, de több gyermeteg hibát vétettünk a végén, nem használtuk a faultjainkat, illetve bónuszban nem törekedtünk a büntetők kiharcolására, ami a vesztünket okozta.