Kaposváron zárjuk a szezont

Szerdán utolsó bajnoki mérkőzését játssza a DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata Kaposváron a 2021-22-es szezonban. Mivel mindkét együttes lemaradt a rájátszásról, ezért várhatóan az idény során kevesebbet játszók is több lehetőséget kapnak a 18 órától kezdődő összecsapáson.

Az már korábban eldőlt, hogy a Debreceni Egyetem alakulata az elmúlt két szezon után idén nem jut be a rájátszásba, ennek megfelelően a legutóbbi találkozókon már jelentősen megfiatalított kerettel szállt harcba Berényi Sándor Együttese. Múlt hét szombaton az utolsó hazai bajnokin ennek ellenére kishíján megtörték rossz sorozatukat Polyák Lászlóék, ám hiába vezettek több, mint 39 percen keresztül, a Szeged végül drámai végjátékban elvitte a bajnoki pontokat a Nagyerdőről.

A Kaposvár számára sem alakultak jól a középszakasz küzdelmei, hiszen ugyan az első helyről kezdhette meg a középházat Nikola Lazics együttese, a legutóbbi hét fellépésükön ötször is vesztesen hagyták el a parkettát, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül biztosan lemaradnak a playoffról. A legutóbbi fordulóban – a DEAC-hoz hasonlóan – sokáig kézben tartották a Kecskemét elleni hazai bajnokit, ám az utolsó percekben végül kicsúszott a kezükből a győzelem. A két gárda legutóbbi összecsapását a somogyiak nyerték 93-65 arányban, míg az alapszakaszban mindkét alkalommal a pályaválasztó csapat diadalmaskodott.