Kecskeméten zárjuk az évet

Szerdán 17 órától a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vendége lesz a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A 4. fordulójából elhalasztott bajnoki mérkőzésen.

A Zalaegerszeg ellen kétszeres hosszabbításban megnyert rangadó után nem sok ideje maradt a regenerációra a Debreceni Egyetem együttesének, hiszen a naptári év utolsó mérkőzésén Kecskeméten van jelenésük. A találkozón újra visszatérhet a kispadra az egy mérkőzéses eltiltását letöltő Kovács Adrián.

-Nagyon örülünk a győzelemnek, hiszen négy fájó vereség után sikerült két nagyon fontos meccset megnyernünk, ezzel megmaradt az esélyünk, hogy visszakerüljünk a top pozíciókba. Zalaegerszegen saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe, hiszen jól kezdtük a mérkőzést, és ha egy kicsit tudatosabbak, agresszívabbak és koncentráltabbak vagyunk, akkor nem lett volna ennyire nehéz dolgunk. Mindezek ellenére most a siker a legfontosabb, remélem ez lendületet adhat az előttünk álló összecsapásokhoz. -értékelte a vasárnapi diadalt a vezetőedző.

A DEAC és a KTE októberben közepén már összecsapott egymással, a 17. fordulóból előrehozott bajnokit akkor a hajdúságiak nyerték 67-59 arányban. A hírös városiak kerete időközben egy helyen változott, hiszen a súlyos térdsérülést szenvedett Nikola Pesakovics helyett a héten érkezett Nemanja Jaramaz a kerethez. A debreceniek sem ugyanabban a felállásban lépnek majd pályára, hiszen – a Zalaegerszegen győztes kosarat szerző – Moore csak decemberben csatlakozott a társakhoz, míg Moody visszatérése továbbra is várat még magára.

-Évek óta együtt játszanak, a csapat magja tapasztalt játékosokból tevődik össze. Meg kell próbálnunk azzal az intenzitással kosárlabdázni, ahogy azt a Szolnok ellen tettük, és mivel ők igyekeznek kontrollált játékot játszani, ezért meg kell próbálnunk nekünk diktálni az iramot. Nem áll sok idő a rendelkezésünkre felkészülni a meccsre, de szeretnénk a játékosokat a lehető legjobb állapotba hozni szerdáig, hogy tovább folytathassuk győzelmi sorozatunkat. -zárta szavait a szakember.