Két edzőmeccsel folytatódik a DEAC felkészülése

Szűk három héttel a bajnoki rajt előtt két edzőmérkőzést is játszik a DEAC kosárlabdacsapata, mindkétszer a Hübner Nyíregyháza Blue Sharks lesz az ellenfél. Szerdán 18 órától a szabolcsiak otthonában lép pályára a Debreceni Egyetem alakulata, míg pénteken este hattól az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban kerül sor a „visszavágóra”. A belépés mindkét találkozóra ingyenes.

Nem a legideálisabb körülmények között készülhet eddig David Dedek együttese a 2022-23-as szezonra, hiszen az augusztus eleje óta lejátszott eddigi öt edzőmeccs egyikén sem tudtak még teljes kerettel kiállni a hajdúságiak. A csapatból többen is sérüléssel bajlódnak, a Sitku Ernő Emléktornán megsérülő Michaelyn Scott, Tóth Ádám, Garamvölgyi Ákos trió játéka továbbra is kérdéses, de a kisebb húzódással bajlódó Drodje Drenovac pályára lépése is csak a mérkőzések napján dől majd el.

Az előttünk álló idényre a bérletek értékesítése már megkezdődött, munkanapokon 9-től 17 óráig a DEAC Dóczy utcai irodájában, valamint a Debreceni Jégcsarnokban van lehetőség megvásárolni azokat. A pénteki hazai edzőmérkőzés ideje alatt az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban is megválthatók a teljes szezonra szóló belépők, a bérletek típusáról és árairól korábbi cikkünkben olvashatnak.

A Nyíregyháza elleni edzőmeccsek előtt Mócsán Bálinttal beszélgettünk: