Kiütközött az osztálykülönbség – sima DEAC-siker a fővárosban

Harmadik felkészülési mérkőzését is lejátszotta a DEAC-Tungsram férfi kosárlabdacsapata. Együttesünk ezúttal a másodosztályú MAFC otthonába látogatott, ahol magabiztos, 90-58-as győzelmet aratott.

Milenko Topics vezetőedző kísérleti jelleggel ismét újított kezdőcsapatán, a fehér-feketék a Thames-Polyák-Lapornik-Kovács Ákos-Tóth Ádám ötössel léptek pályára a Gabányi László Sportcsarnokban. Ez az összeállítás ebben a formában nem sokáig maradhatott egyben, mivel egy szerencsétlen ütközést követően a vérző Tóth Ádámot már a találkozó legelső percében le kellett cserélni. Lapornik kezdőbe jelölése viszont telitalálatnak bizonyult, a szlovén bedobó első négy triplakísérlete utat talált az újbudaiak gyűrűjébe, vezérletével korán kétszámjegyű előnybe került a DEAC. (15-25) Kisvártatva a Losonc elleni edzőmeccseket kihagyó Djordje Drenovac is játékra jelentkezett, majd Tóth is visszatért egy kevésbé ékes, de igencsak praktikus „fejdíszt” viselve. Támadásról támadásra növelte a különbséget a cívisvárosi gárda, a félidőre gyakorlatilag el is dőlt az összecsapás. (28-53)

A fordulás után a fiatalok kerültek reflektorfénybe, minden benevezett kosaras legalább negyedórányi játéklehetőséget kapott, és minimum négy egységet tett a közösbe. A jelentős differencia fényében szerb mesterünknek bőven adódott lehetősége különböző variációk és új elemek kipróbálására, valamint persze pihentetni is. A negyedek ezzel együtt is kivétel nélkül vendégsikert hoztak, így alakult ki a 90-58-as végeredmény. Folytatás pénteken, hazai környezetben, a Nagyvárad ellen.

MAFC – DEAC-Tungsram 58-90 (15-25, 13-28, 12-18, 18-19)

DEAC: Thames 5/3, Polyák 4, Lapornik 15/12, Kovács 4, Tóth 6.
Csere: Drenovac 13, Dzseletovics 12, Aska 10, Neuwirth 7, Balázsi 6/6, Kerpel-Fronius 4, Fábián 4.
Vezetőedző: Milenko Topics

Milenko Topics: – Nagyon örülök, mert minden játékosomat be tudtam vetni, és érzésem szerint mindannyian legjobb tudásuk szerint küzdöttek. Az elzárások védésével továbbra is akadnak problémáink, ezt sürgősen orvosolnunk kell.