Kiváló a hangulat a női csapatunknál

Kászoni Boglárka és Ocsenás Flóra is hamar beilleszkedett a DEAC-ba.

Korábban megírtuk, hogy a női amatőr NB I-ben szereplő DEAC együttesébe több új játékost is be kell illesztenie a Kovács Imre vezette szakmai stábnak. A tréner segítője, Kászoni Boglárka is a nyáron érkezett a csapathoz, a kézdivásárhelyi illetőségű szakembert a keddi tréning után kaptuk mikrofonvégre.

Ötödikben kezdtem el kosarazni, az egyik osztálytársam hatására, addig ugyanis kézilabdáztam. Tehát több mint tíz éve kezdtem, aztán egy komolyabb sérülés miatt abba kellett hagynom a játékot. Gimnazistaként már edzősködtem, így lassan négy éve, hogy ebben a szakmában dolgozom. Egy kedves kollégám szólt, hogy a DEAC-nál trénert keresnek, én pedig lecsaptam rá, mert kiváló lehetőségnek tartottam. Nagyon jók az eddigi tapasztalataim. Már július elején megérkeztem, két hetet barangoltam Magyarországon, majd természetesen Debrecent is felfedeztem magamnak. Nagyon tetszik a város, imádok itt lenni. A csapattagok és a stáb is szuper, vagyis csak jókat mondhatok erről – mondta Bogi, akit az idénybeli célokról is megkérdeztünk.

Az U18-as lányoknál dolgozom vezetőedzőként, a cél pedig az, hogy összekovácsoljuk a csapatot, és hétről hétre fejlődjünk. Minden meccsre azért fussunk ki, hogy 100 százalékot nyújtsunk, és mindent megtegyünk a győzelemért. Hogy ez mire elég, az persze kérdéses, de mindig a csúcsot kell megcélozni. A felnőtt csapat másodedzőjének lennem pedig új kihívást jelent. Nagy lehetőség számomra, mert Kovács Imrétől rengeteget tanulhatok. A hangulat kiváló a csapatnál, a lányok pedig mindig a maximumot akarják nyújtani az edzéseken – nyilatkozta mosolyogva Kászoni Boglárka.

Ugyancsak új környezetbe kellett beilleszkednie Ocsenás Flórának, az erőcsatár a Diósgyőrtől érkezett a DEAC-hoz.

Sátoraljaújhelyen, a DVTK-hoz tartozó egyik csapatban játszottam kezdetben. Aztán megkerestek Diósgyőrből, ezért középiskolás koromtól már a piros-fehéreknél kosárlabdáztam. Most felvettek a Debreceni Egyetemre, és így nagy örömömre a DEAC-ban folytathatom a pályafutásomat. Eleinte szokatlan volt minden, mert új társaságba kerültem, de mindenki pozitívan fogadott, nagyon aranyosak a lányok és az edzők is. Ami a jövőt illeti, minél magasabb szintre szeretnék eljutni játékosként, de a későbbi edzősködés sem áll távol tőlem – fogalmazott Flóra, aki a küzdést nevezte meg erényeként, és jónak tartja az alkatát a kosárlabdához, ugyanakkor tudja, hogy mindenben kell még fejlődnie.

– A DEAC-ban az elsőtől a tizenharmadik emberig mindenkinek tudnia kell mindent, itt nincs olyan, hogy jobb vagy rosszabb játékos, mindenki egyformán értékes. Így lehetünk egységes csapat – tette hozzá Ocsenás Flóra.