KOVÁCS ADRIÁN NEHÉZ MÉRKŐZÉSRE SZÁMÍT A SOPRON ELLEN

Szombaton a Sopron KC együttesét fogadja az Oláh Gábor utcán a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A 3. fordulójában. A szezont két sikerrel indító hajdúságiak a 17 órától kezdődő találkozón tovább folytathatják győzelmi sorozatukat.

Van törlesztenivalója a Debreceni Egyetem csapatának a soproniakkal szemben, hiszen az előző kiírásban pont Sabáli Balázs gárdája ütötte el a rájátszástól őket. A holtszezonban mindkét csapat átalakult, s az első két fordulóból az is kiderült, hogy mindkét félnek jól sikerültek a nyári igazolások. Az SKC mind az öt légiósát lecserélte, a legnagyobb erősítésnek egyértelműen a már a magyar bajnokságban bizonyított Bernard Thompson és Damier Pitts számítanak. Előbbi Kecskeméten és Zalaegerszegen is megfordult már, míg utóbbi a JKSE színeiben a liga pontkirálya volt tavaly. Az első két fordulóban ketten közel 44 pontot tettek a közösbe mérkőzésenként, semlegesítésük kulcsfontosságú lesz szombaton.

-Az előző szezon már nem foglalkoztat minket, nem fűt minket a visszavágás vágya, ez már egy új csapat, egy újabb megmérettetés. Szombaton meg kell próbálnunk fegyelmezetten kosárlabdázni, és a saját játékunkat játszva győzni a közönségünk előtt. Természetesen célunk, hogy idén bejussunk a rájátszásba, de rengeteg minden történhet még addig, igyekszünk mindig csak az előttünk álló feladatra koncentrálni. –vélekedett az összecsapásról Kovács Adrián vezetőedző.

A Sopron az első fordulóban Jászberényben tudott győzni, míg a legutóbb egy végletekig kiélezett meccset buktak odahaza a Körmend ellen. Kovács Adrián tanítványai eddig hibátlanok az idény során, a Kaposvár elleni szűk győzelem után könnyedén nyertek az újonc Oroszlány otthonában.

-Sokkal nehezebb mérkőzésre számítok, mint az előző kettő volt. A héten folyamatosan készülünk belőlük, főleg arra, hogy a két hátvédjük a csapat pontjainak több, mint ötven százalékát dobja. Sokat van a kezükben a labda, de ami még ennél is fontosabb, hogy a gyorsindításaikat és a kettő-kettőiket limitálni tudjuk. Saját játékunkban is szeretném, ha előrelépnénk, a két siker ellenére azért van még bőven mit kijavítani. –zárta szavait a szakember.