Magabiztos siker a felkészülés hajrájában

Húszpontos győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacspata utolsó előtti felkészülési mérkőzésén a Szeged ellen.

A Debreceni Egyetem együttese kezdte jobban a találkozót, Tóth Ádámék hatalmas energiákat mozgósítottak védekezésben, a vendégek rendre kiszorított helyzetekből tudtak csak próbálkozni, ráadásul sérülés miatt egyik legjobbjuk, Dzeletovics is kiszállt a játékból. Kovács Adrián gárdája nagyszerű ritmusban kosárlabdázott, gyorsindításaiknak és pontos távoli dobásaiknak köszönhetően már az első negyed után 15 ponttal vezettek. A második etapban hamar húsz felé nőtt a különbség, mely után kissé elkényelmesedtek a hazaiak, így sikerült a nagyszünetig zárkózniuk Kelleréknek.

A fordulás után az alacsony szerkezetben kosárlabdázó Tisza-partiak többször is tízen belülre kerültek, ám reális esélyük nem volt a fordításra, sőt a hajrára kicsit el is fogytak, így végül húszpontos DEAC siker született. A szerdán Jászberényben elővigyázatosságból pihentetett Guyton ezúttal is csak 14 percet kapott, ám ez alatt eredményesen kosárlabdázott, csak úgy, mint Stefan Moody, és a padról ismét extrán beszálló Drenovac. Bíztató, hogy rajtuk kívül még Molnár Márton, Tóth és Hines is kétszámjegyű ponttermést hozott, ugyanakkor a kulcsjátékosát hamar elvesztő Szegedtől meglehetősen sok a 21 támadólepattanó.

Szombaton újra összecsap a két együttes, a 17 óra 30 perctől induló találkozó is zártkapus lesz.

DEAC – Naturtex-SZTE-Szedeák 92-72 (29-14, 19-22, 21-21, 23-15)

DEAC: MOODY 16/12, Somogyi 9, Guyton 11/9, Hines 10/6, Tóth 10 csere: DRENOVAC 22/6, Molnár M. 10, Bognár -, Molnár D. -, Polyák 4, Kovács -.

edző: Kovács Adrián

Szedeák: Kerpel-Fronius G. 7/3, GOVENS 14/6, Brown 13/6, Dzeletovics 2, DICKEY 13 csere: Keller I. 7/3, Kerpel-Fronius B. 8/3, Olasz 5, Mayer 3/3, Polányi -, Balogh.

edző: Szrecsko Szekulovics

Kovács Adrián: Természetesen örülünk, a győzelemnek, de nekünk ezekkel a mérkőzésekkel elsősorban az a célunk, hogy hétről-hétre, napról-napra jobb kosárlabdát játsszunk. Ma több, mint húsz támadólepattanót engedélyeztünk ellenfelünknek, illetve az egy-egy védésünk sem volt az igazi. Ezeken mindenképpen csiszolnunk kell az elkövetkezendő egy hétben, hiszen az első fordulóban olyan ellenféllel játszunk, akiknek ezek az erősségeik. A holnapi találkozót még hasznos lesz számunkra, ugyanakkor utána már teljes erőbedobással azon leszünk, hogy készen álljunk a szezonra.