Manigat és Milosevics is távozik

Tovább alakul a DEAC férfi kosárlabdacsapatának kerete a 2020-21-es idényre. Ezúttal azonban friss igazolások helyett távozókról kell beszámolnunk, hiszen Jahenns Manigat és Strahinja Milosevics is eligazol együttesünktől.

Manigat a 2018-19-es idényben érkezett a Cívisvárosba, a német elsőosztályú Giessen 46ers csapatától. Első szezonjában társai máris kapitánynak választották a kanadai hátvédet, aki Bognár Kristóffal megosztva viselte a tisztséget. Berényi Sándor kezei alatt 28 mérkőzésen lépett pályára, és átlagban 14.5 pontot, közel 4 lepattanót, és ugyanennyi gólpasszt jegyzett. „Jay” jó teljesítménye mellett a szurkolókkal is kitűnő viszonyt ápolt, így újraszerződtetése kézenfekvő döntésnek bizonyult.

A 188 centis kosarasra Kovács Adrián is alapemberként számított, a csonka bajnokság 21 találkozójából 15-ször nevezte a kezdőötösbe, valamint csapatkapitányi pozícióját is megtarthatta. Ugyan egyéni mutatói minimálisan visszaestek az előző idényhez képest, így is meghatározó szerepet játszott a DEAC tavaszi menetelésében. Legjobb mérkőzését a Debreceni Egyetem színeiben 2019. december 28-án játszotta, a ZTE elleni hazai sikerből 25 ponttal és 9 lepattanóval vette ki részét, amivel a fehér-feketék ismét bejutottak a Magyar Kupa – végül elmaradó – nyolcas döntőjébe.

,,Csodálatos éveket töltöttem Európában, de Kanada az otthonom, és nagyon várom, hogy hazatérhessek. Óriási lehetőség számomra, hogy Kyle Julius vezetőedzőtől tanulhatok, és hogy a Fraser Valley Bandits csapatát képviselhetem. Mindent meg fogok tenni, hogy sikeresek legyünk” – nyilatkozta a klubváltásról Manigat a kanadai egyesület honlapján.

Szintén máshol folytatja Strahinja Milosevics. A szerb erőcsatár 2020 februárjában szabadúszóként érkezett, debreceni karrierje azonban a koronavírus feltűnése miatt tiszavirág-életűre sikerült. Mindössze három meccsen erősítette a DEAC gárdáját, ezeken 7.7 pontot, 2.7 lepattanót és 1.8 asszisztot átlagolt. Milosevics átigazolásáról a Falco KC Szombathely hivatalos weboldalán számolt be.

Mindkét sportolónak sok sikert kívánunk további karrierjéhez!