Még akadozik a játék, de így sem jelentett gondot a MAFC

A MAFC Újbuda elleni magabiztos győzelemmel folytatta felkészülését a 2023-24-es szezonra a DEAC kosárlabdacsapata. A meglehetősen alacsony színvonalú találkozón folyamatosan növelte előnyét a hajdúsági alakulat, s végül 38 pontos sikert aratott.

Az NB I. B Piros csoportjában szereplő MAFC együttesét fogadta a DEAC kosárlabdacsapata hatodik felkészülési mérkőzésén az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A feldobást követően Deon Edwin kosarára Bordács Soma válaszolt, ám ezt követően szempillantás alatt 9-2-re elléptek a hazaiak. Hiába zárkóztak két kosárral a fővárosiak, Andjelko Mandics együttesén érződött, hogy közönségük előtt szerették volna kijavítani a Sitku Ernő Emléktorna döntőjében elszenvedett kellemetlen vereséget. A védekezés nagyon rendben volt, a negyedből hátralévő hét percben nem is kaptak kosarat Mócsánék, támadásban pedig jól járt a labda, így egy 16-0-s sorozattal magabiztos előnyre tettek szert (25-6). A második etapban az első tíz percet végig ülő Rakeem Buckles vette kezébe az irányítást, ebben a periódusban egymaga 11 pontot szerzett. Mindkét csapat sok hibával játszott, de egy megmozdulásról mindenképp emlékezetes marad ez a játékrész, ugyanis Kenéz Csaba az utolsó másodpercben a félpályán túlról szerzett szép kosarat (41-20).

A térfélcsere után eleinte kiegyenlített játék folyt a pályán, a MAFC a második negyedhez hasonlóan szépen tartotta a lépést az egy osztállyal magasabban rangsorolt cívisvárosiakkal, de a pontatlan büntetőzésüknek köszönhetően nem tudtak jelentősen közelebb kerülni. A folytatásban ritmust váltott a DEAC, Williamson vezérletével tovább hízott a differencia, Drenovac betörését követően pedig már harminc volt a felek között. A záró felvonásra a lényegi dolgok már eldőltek, de felkészülési találkozó révén mindkét gárda igyekezett a lehető legtöbbet gyakorolni és pontosítani játékaikat. A Debreceni Egyetem végül 79-41 arányú magabiztos győzelme aratott, ám a két és fél hét múlva esedékes szezonrajtig még érezhetően van mit csiszolniuk a játékukon. Andjelko Mandics együttese a héten még két edzőmérkőzést vív majd, pénteken Szolnokra, szombaton pedig Szegedre látogatnak a fekete-fehérek.

DEAC – MAFC 79-41 (25-6, 16-14, 22-15, 16-6)

DEAC: Edwin 6, Mócsán 8/6, Drenovac 12, Williamson 16/6, Czermann 2 csere: Csizmadia 7, Buckles 13/6, Kenéz, 3, Neuwirth, Ságodi 5/3, Hegedűs 1, Hőgye 6.

vezetőedző: Andjelko Mandics

MAFC: Polgárdy 15/3, Buzás 2, Pintér, Bordács 10, Pápai 5 csere: Misek 4, Katona, Kovács 3, Bieber, Komma 2.

vezetőedző: Lakits András