Milenko Topics a DEAC vezetőedzője!

Vége a találgatásoknak: a DEAC Kosárlabda szakosztályának vezetősége a mai napon megegyezett Milenko Topiccsal, így a 2021-22-es idényben a szerb szakember irányítja majd a hajdúsági együttest.

Az ötvenkét esztendős tréner mögött figyelemre méltó játékosmúlt áll, az 1996-os atlantai olimpián ezüstérmet szerzett, majd a következő években Európa-bajnoki, és világbajnoki címet is ünnepelhetett a jugoszláv válogatott színeiben.  Olyan neves gárdák keretét erősítette, mint a Crvena Zvezda vagy a Buducnost Podgorica, a Balkánon kívül pedig a Montepaschi Siena és az Olimpia Milano klubjaiban is megfordult.

Topics edzői karrierje éppen Magyarországon indult, a 2015-16-os idény során a jelenleg Kaposváron tevékenykedő Nikola Lazics munkáját segítette a Szedeák csapatánál. Ezt követően hazatért a Crvena Zvezdához, ahol egészen 2020-ig dolgozott, szintén segédedzőként.

A kinevezéssel kapcsolatban Becsky István szakosztályvezető nyilatkozott.

– Kovács Adrián távozása után elsőként a vezetőedzői pozíció betöltésének kérdését szerettük volna rendezni. Mindenképpen olyan szakembert kerestünk, aki szakmailag és emberileg is beleillik a DEAC-család szellemiségébe. Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy egy ilyen patinás múlttal rendelkező személyt sikerült Debrecenbe csábítanunk, aki amellett, hogy kiváló kosárlabdázó volt, edzőként is jó ajánlólevéllel rendelkezik. Célunk, hogy egyben tartsuk a tavalyi Magyar Kupa-ezüstérmes és bajnoki negyedik helyezett csapat magját, de új igazolásokra is biztosan lehet számítani. Topics első debreceni teendője, hogy a szakmai stábbal egyeztetve kialakítsa a számára megfelelő játékoskeretet az előttünk álló szezonra – zárta szavait a sportvezető.