Nem jelentett problémát a Jászberény

Negyvenpontos győzelmet aratott a DEAC kosárlabdacsapata Jászberényben az NBI/A  7. fordulójából elhalasztott bajnokin. Tóth Ádámék végig kontrollálták a találkozót, s a játék minden elemében felülmúlva ellenfelüket végül megérdemelten gyűjtötték be a bajnoki pontokat.

Egyik félnek sem volt sok ideje készülni a találkozóra, hiszen mindkét együttesnek szombaton még bajnokija volt, de míg a hazaiak az Alba Fehérvártól szenvedtek közel húszpontos vereséget, addig a cívisvárosiak Oroszlányban arattak fontos győzelmet. A DEAC kezdte jobban a találkozót Hines, Guyton és Moody pontjaival két és fél perc után 7-3-as debreceni vezetést mutatott az eredményjelző. Bár a Jászberény ezt követően átvette a vezetést, de Guyton agilis játékának köszönhetően továbbra is lendületben maradt a Kovács-csapat, s a negyed derekán már tíz pont volt közte (8-18). Az ezúttal a padról érkező Tóth Ádám újabb lendületet hozott a játékba, a stabil védekezésnek és az ötletes támadásoknak köszenhetően tovább hízott a differencia (12-27).

A folytatásban a jászberényiek is felvették a mérkőzés ritmusát, sikerült tízre zárkózniuk, de a DEAC szinte azonnal válaszolt, Tóth zsákolása után már Patai Benjámin volt kénytelen időt kérni (21-37). Jót tett az egyperces szünet a vendéglátóknak, Kinney hiányában is ötletesen támadtak, míg a bő rotációval dolgozó hajdúságiak szemmell láthatóan ritmust vesztettek. A nagyszünethez közeledve újra megrázta magát a Debreceni Egyetem gárdája, s bár a negyed döntetlennel zárult, így is megnyugtató előnnyel zárták a félidőt Polyákék.

A harmadik etap elejét nagyon megnyomta a DEAC, Tóth domináns játékának köszönhetően már húsz fölött volt a különbség, Somogyi duplájával pedig már eldőlni látszott a találkozó (34-58). Egyik csapat sem törődött sokat a védekezéssel, rengeteg volt az üres dobóhelyzet, a magabiztos debreceni vezetés pedig állandósult. A negyed végén Moody blokkja törte meg a kissé szürke játékot, az újabb megnyert tízperces szakasz után pedig már csak formalitás maradt a záró felvonás.

Igazi örömjátékot hozott az utolsó szakasz, Asszú és Hines triplája után Moody szórakoztatta magát nyolc méterről bedobott hárompontosokkal. A szombati bajnokihoz hasonlóan ezúttal is átlépte a százpontos álomhatárt a DEAC, az „elkövető” imét Shaquille Hines volt. Az utolsó percekben a fiatalok sem okoztak csalódást, a vége pedig negyvenpontos debreceni siker lett.

Jászberényi KSE – DEAC 67 – 107 (12-27, 19-19, 19-30, 17-31)

JKSE: Brbalkics 10/6, FÜZI 20/3, WILLIAMS 16/6, Filipovics 7/3, Primorac 7/3 csere: Czirbus 4, Kovács A. 3/3, Kovács V. -.

DEAC: Moody 12/6, Somogyi 11/3, GUYTON 17/9, HINES 18/6, Molnár M. 10 csere: TÓTH 15, Molnár D. -, Moore 5/3, Polyák 9/3, Drenovac 4, Molnár D. -, Neuwirth 3/3.

Kovács Adrián: Véghez tudtuk vinni az előre megbeszélteket, a legfontosabb feladanunk az volt, hogy fegyelmezetten kosárlabdázzunk, és úgy gondolom, hogy ez sikerült is. Kifejezetten örülök, hogy a csapat végig tisztelte az ellenfelet, mindenki pályára lépett, és hozzá is tudott tenni a sikerhez. Tisztában vagyunk azzal, hogy a szombaton egy teljesen más mérkőzés vár ránk, koncentrátnak kell maradnunk, most egy nagyon fontos időszak elé nézünk.