Pontszegény siker a KTE ellen

Helyenként döcögős játékkal, de második győzelmét is megszerezte a DEAC férfi kosárlabdacsapata a 17. fordulóból előrehozott hazai bajnokin. A jó kezdés után a Kecskemét folyamatosan közelített, de a nagyszerű napot kifogó Polyák László fontos hárompontosainak köszönhetően az összes felzárkózási kísérletet sikerült visszaverni.

Carlton Guyton az előző fordulóban szenvedett bokasérülése miatt ezúttal kihagyni kényszerült a találkozót, ám a szolnoki meccset kiülő Somogyi Ádám már Kovács Adrián rendelkezésére állt, aki újra a kezdőben számított rá. Moody egy nyolcméteres hárompontossal adta meg a mérkőzés alaphangját, 10-2-ig meg sem álltak a debreceniek. Horti, majd Wittmann fújtak ébresztőt a vendégeknél, de ez sem törte meg a DEAC lendületét, a negyed derekán magához is hívta övéit Váradi Kornél (16-7). A folytatásban Polyák hármasával már kétszámjegyűre hízott a különbség, az hazaiak örömét egyedül Bognár Kristóf sérülése árnyékolta be.

Tóth Ádám pontjaival indult a második tíz perc, Moody távolijával után pedig már kétszer annyi dobott pontnál jártak a vendéglátók (28-14). Az amerikai irányító harmadik személyi hibája után a padra kényszerült, de így is tudták tartani a megszerzett fórt, Drenovac, Somogyi és Polyák is nagyon elemében volt. A hajdúságiaknak ezúttal is meggyűlt a bajuk a lepattanókkal, a KTE igyekezett is kihasználni fölényét a festékben, melynek meg is lett az eredménye, Dramicsanin vezérletével tízen belülre zárkóztak.

Két kecskeméti kosárral indult a második félidő, melyre Tóth válaszolt egy kettő plusz egyes akcióval. Ezt követően állandósult a különbség, a kissé álmoskás játékot Drenovac hatalmas blokkja törte meg a negyed felénél. Ez sem segített azonban a hajdúságiakon, a rendkívül fizikális kosárlabdát játszó vendégek rá tudták erőltetni akaratukat a kissé pontatlanul játszó Kovács-legénységre, de a félidei előnyből öt egységnyi így is megmaradt (52-47).

Polyák távolról, Hines pedig gyorsindításból válaszolt egy hírös városi büntetőre, időt is kért a vendég szakmai stáb. Drenovac pontjaival már újra tíz felé nőtt a különbség, de a rendkívül kellemetlen stílusban játszó KTE nem adta fel, és három perccel a vége előtt visszajöttek a mérkőzésbe (61-56). A találkozó legjobbja, Polyák László vette hátára újra a csapatot, és két egymást követő hárompontossal oszlatta szét a kecskeméti reményeket. Ha a vártnál nehezebben is, de végül győzött a Debreceni Egyetem együttese.

DEAC – DUNA ASZFALT-DTKH KECSKEMÉT 67 – 59 (22–11, 17–20, 13–16, 15–12)

DEAC: Moody 9/6, Somogyi 6/3, DRENOVAC 11, Hines 7/3, TÓTH Á. 13. Csere: POLYÁK 17/15, Molnár M. 4, Molnár D., BognárAsszú, Kovács Á.

Edző: Kovács Adrián

KECSKEMÉT: WITTMANN 13/6, Thomas 7, Kucsera D.Djeraszimovics 9/3, Karahodzsics 4. Csere: DRAMICSANIN 13, PESAKOVICS 9/3, Horti 4, Lewis.

Edző: Váradi Kornél

Debrecen, 1000 néző. V: Győrffy, Tőzsér, Mészáros

Kovács Adrián: – A győzelem ellenére sok hibával kosárlabdáztunk, rengeteg második esélyt engedélyeztünk ellenfelünknek. Sajnos több sérültünk is volt, és faultproblémáink is akadtak, ami megnehezítette a rotációt. Külön szeretném kiemelni Polyák Lászlót, aki igazi csapatkapitány módjára sérülten is vállalta a játékot, és a nehéz pillanatokban a hátára vette a csapatot.

Váradi Kornél: – Megint rosszul kezdtük a mérkőzést, ami rányomta a bélyegét az egész találkozóra. Nekünk is voltak problémáink az összecsapást megelőzően, de ez nem is csoda, hiszen hetente kétszer kell pályára lépnünk. A legfontosabb, hogy játszottunk, ez a sportág és a kosárlabdabarátok közös érdeke. Megérdemelt hazai siker született, szerdán újra megütközünk.