Pozitív eset, karanténban a csapat

Ahogy arról a tegnapi napon beszámoltunk, a DEAC és a Kecskemét megállapodása szerint elővigyázatosságból egy későbbi időpontban játszák le a csapatok a szerda estére tervezett bajnoki mérkőzésüket. Sajnos beigazolódtak félelmek, a tegnapi tesztelések után az egyik játékos PCR tesztje pozitív eredményt mutatott. Mivel a teljes csapat szoros kontaktban volt a játékossal, ezért az egész keret kötelező tíz napos házi karanténba vonul.

-Szerda hajnalban kaptuk meg a híreket, hogy többen is belázasodtak, és a járványra utaló tüneteket mutatnak, ráadásul egy hét sem telt el a Szolnoki meccsünk óta, ahol azóta több pozitív eset is volt. Mivel nincs az a teszt, ami ilyen rövid idő alatt eredménnyel szolgálna, ezért a játékosok, az ellenfél, a játékvezetők és a szerdai meccs minden érintettje egészségének megőrzését figyelembe véve kértük a halasztást a Kecskeméttől, akiknek ezúton is köszönjük az együttműködést. -mondta a tegnapi halasztásról Becsky István szakosztályvezető.

Arra a felvetésre, hogy a sérültek is közrejátszottak volna az időpontmódosításban a sportvezető a következőket nyilatkozta: -A szombati mérkőzésünkhöz képest még erősödött is volna a keretünk, hiszen az itthoni meccsen sérülése miatt nagyon keveset játszó Bognár Kristófra ugyan több hét kihagyás vár, de Carlton Guyton személyében egy kezdő játékos tért volna vissza a rotációba, a többiek játéka pedig nem is lett volna kérdéses. Nagyon fontos a bajnokság szempontjából, hogy játsszunk, ezért is hoztunk előre a legutóbb a 17. fordulóból egy találkozót. Azt gondolom, hogy egy felelős sportvezető nem küldheti úgy pályára a csapatot, hogy nincs annak tudatában, hogy mindenki negatív, a játékosok egészségénél semmi sem lehet fontosabb. Sajnos beigazolódott a gyanúnk, remélem az érintett és a csapat többi tagja is minél hamarabb visszatérhet a pályára.