Revansot venne a DEAC Sopronban

Sopronba látogat a DEAC kosárlabdacsapata az NBI A-csoportjának 21. fordulójában. A szombaton 18 órától kezdődő összecsapáson Kovács Adrián együttese visszavághat az ősszel hazai pályán elszenvedett fájó vereségért.

Sorozatban négy győzelemnél tart a Debreceni Egyetem gárdája, mellyel az első osztályú férfi kosárlabdabajnokság legjobb formájában lévő együttese jelenleg. Ez a teljesítmény még akkor is megsüvegelendő, ha ezeket a sikereket a tabella hátsó felében szerénykedő csapatok ellen érték el. -Mindig nagy öröm négy mérkőzést nyerni sorozatban, ez most sincs másként, de ami még fontosabb, hogy játékban is sikerült előre lépnünk a naptári évben. A mögöttünk álló sikerek mentálisan is erőt adnak nekünk az alapszakasz hajrájára, a hátralévő hat mérkőzésünkből a lehető legtöbbet szeretnénk megnyerni. -mondta Kovács Adrián.

A DEAC 12-8-as mérleggel jelenleg a 6. a bajnokságban, míg az SKC 8 győzelemmel és 10 vereséggel a 10. helyen áll. A két csapat novemberben már találkozott egymással, akkor meglepetésre a Milos Boriszov vezette soproniak 86-81-re győzni tudtak az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. Hazai pályán eddig nagyon stabil teljesítményt nyújtanak, többek között a címvédő Falcot is két vállra fektették már, de eddig kivétel nélkül az összes nagycsapat megizzadt a Novomatic Arénában. -Szeretnénk nekik visszavágni a hazai pályán elszenvedett vereségért, az a meccs nagyon fog hiányozni az alapszakasz végén, így egy soproni győzelemmel szeretnénk kijavítani az őszi botlásunkat. A Sopron egy nagyon erős csapat, így nehéz mérkőzésre számítok, de mivel hétfőn játszottunk legutóbb, így az elmúlt hetekhez képest kicsit több időn van felkészülni belőlük. -folytatta a szakember.

A Sopron a hajdúságiakkal ellentétben felemás két héten van túl, hiszen a Pécs elleni hazai siker után kétszer is alulmaradtak az Alba Fehérvárral szemben, míg szerdán egy végletekig kiélezett csatában egypontos győzelmet arattak a Kecskemét ellen. -Thompson, Elmore és Boriszov játékára kell nagyon odafigyelnünk, ők hárman határozzák meg leginkább a támadásaikat. A védekezés ezúttal is kulcsfontosságú lesz, de az eladott labdákra és a lepattanózásra is nagyon oda kell majd figyelnünk. Csak akkor lesz esélyünk, ha a legutóbbi mérkőzésekhez hasonlóan fegyelmezettek és koncentráltak leszünk. -zárta szavait a vezetőedző.